Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2012. november 6., kedd

Könyvajánló: Nora Smith: Nóra

„NÓRA" - Siker, Kudarc, Valóság, Szex, Mallorca -
 
A XXI.század Magyarországának zavaros útvesztőjében kísérhetjük figyelemmel egy fiatal lány nővé válását. Rengeteg öröm, csalódás, szeretet és álnokság örvénye fedi fel a mindennapok valóságát. Az éjszaka fényei, a csillogás, a másnap fájdalma megragad és nem enged. Egy igazi történet igazi emberekről. (Sz. Kornél)

Nem regény, nem napló, nem blog. Az biztos, hogy általános közhelyektől mentes, tartalmas olvasmány, amit minden nőnek és persze férfinak is ajánlok. A mai világ olyan, amikor az emberek hajlamosak eltitkolni még önmaguk előtt is a valóságot. Itt egy bátor nő, aki előáll valami egészen mással és nem kliséket használ, hanem saját gondolatot alkalmaz. Életszagú, valóságos téma. (Sz. Zsuzsa)

Olvasói vélemények

N.T.B.: „Teljes véleményt akkor írok, ha végeztem az egésszel, de már most azért megjegyzem, hogy alig bírom letenni. Nem is tudom hol kezdjem, talán azzal, hogy végeztem a könyveddel tegnap este és nem bírtam elaludni ,mert igencsak forgott az agyam azokon, amiket olvastam. Szuper jó könyv, gratula hozzá, igazán büszke lehetsz magadra és a művedre is. Olvasás közben azt éreztem, hogy ez a könyv nem is nekem szól, hanem inkább rólam. Olyan gondolatokat és érzéseket írtál le, amivel teljesen azonosultam. Nem írok most példákat, de volt amikor jót mosolyogtam és volt, hogy könnyes lett a szemem. Ha egyszer találkozunk és érdekel, akkor elmesélem. Lényeg, hogy miután reggel felkeltem nem voltam álmos (érdekes) és úgy éreztem -lehet hülyén hangzik - megtisztultam. Általad végre én is ki mertem mondani magamnak azokat a dolgokat, amiket elástam és nem akartam velük foglalkozni, de tudat alatt mégis nyomasztottak. A legjobb barátnőm már régen kint él Tenerifén ezáltal nem osztom meg senkivel a legmélyebb érzéseimet, de ahogy a könyved olvastam, olyan volt, mintha neki "mesélném" magamban amiket érzek. Kicsit sok lett, bocsi, de köszönöm neked, hogy fellélegeztem ha esetleg csak egy kis időre is.

E.K.: „Én Kariajinak kaptam, és már majdnem a végére értem. Sokat mosolyogtam, gondolkodtam és még pityeregtem is olvasás közben a sok ismerős történet miatt, és hogy sok esetben mintha csak magamat látnám..."

KT: Még 30 oldal van vissza a könyvedből... Számomra a felétől kezdődött az, hogy ajjaj... nem akarom letenni. De amíg félig eljutottam addig kicsit szenvedtem vele... talán mert nem tudtam azonosulni annyira a partis részekkel. De már alig bírom letenni :)

Kicsit emésztenem kellett az elejét :) Amikor elértem a feléig akkor éreztem, hogy ÚrIsten! Nórából igazi író lett mire idáig elért a könyvében :) És nagyon jóóóó. Alig várom azt az utolsó 30 oldalt... :) Befejeztem a könyv olvasását! És már olvasnám is a folytatást is... Mint annak idején a Harry Potter könyveknél. :) Szuper volt Nóra!!!!! :))

KM: Kedves Nóra,most olvastam ki,épp,a könyvedet....Ráadásul,úgy 3 nap alatt,hogy csak délután,evés,tévézés,és minden más közben. Aminek,az lett a következménye,hogy leettem magam,félig átestem,a küszöbön,és -mivel jártamban-keltemben-is ezt olvastam,lefejeltem,a szagelszívót..:))) De,komolyra fordítva: iszonyú jó,a könyved!!! És,mint pasi,mondom,ezt,Neked!!! Ha nem tudnám,hogy az első könyved,nem is hinném el... A tagolt szerkezet,nekem,iszonyú jól bejön,kis "lélegzetvételhez" jutottam,míg olvastam.... Üt,mint Tyson jobbkeze. Várom,a folytatást,akármi is lesz.... Puszika!!!! ♥

EK: Én sose olvastam metrón vagy buszon, de 3án, amikor felszálltam a müncheni buszomra este 7kor és tudatosult bennem, hogy ez pokoli út lesz 10 órán keresztül, és még dolgoznom is kell mennem utána, nem is volt kérdés, hogy elővegyem a könyvet és elkezdjek olvasni. hajnali f2ig le se raktam, miközben körülöttem már mindenki horkolt, és csak az én lámpám égett :) most értem a könyv végére és már várom a folytatást :)

SÁ: Szia! Megkaptam ma a könyvet, és olvasom, olvasom. :)
Tetszik. Biztos írok majd róla Neked, ha elolvastam, és ha nem baj. :)
Nagyon élvezem az írásod, és meglepő az őszintéseged, amivel teljesen egyetértek. Szerintem is csak így érdemes. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, úgyhogy megyek is olvasni.

GK: Onyi! Visszakerült hozzám a könyv és újból elolvastam. Most is lekötött, élveztem a sztorizgatásaidat és találtam benne új dolgokat. Olyanokat, ami a teljes történet ismeretében jön csak elő. Kegyetlenül őszintén írsz magadról. Kívánom, hogy ezt soha ne bánd meg! Gratulálok! Várom a folytatást.

KR: Kedves Nóra! Végeztem a könyveddel... Hát... igazából pár szóban tudnám megfogalmazni az első könyvedet: kemény, ütős, könyörtelenül őszinte. És nagyon-nagyon várom a folytatást... Fehérvárt meghódítjuk vele!!! :) Szerintem mindenki nevében, aki elolvasta, csak annyit mondhatok, hogy köszönjük, hogy megírtad!!! :) Sok puszi, Regie

A könyv bolti forgalomban NEM kapható, magánkiadásban jelent meg.
info: norakonyv@gmail.com
NoraS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése