Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2013. április 8., hétfő

Dohányzási tilalomÉrtem én, hogy büdös a cigaretta, és káros az egészségre, de végignéztél már egy egy utcán, hogy emberek állnak egyedül vagy kupacokban étterem, kávézó, kocsma, vagy épp munkahelyek előtt, és dohányoznak. Szörnyen igénytelen látvány minden esetben, de egy bank vagy igényes és forgalmas irodaház előtt egyenesen visszataszító. A csoportokba verődő emberek szinte teljes szélességben elzárják a járdákat, és a kikerülésük részben idegesítő, este pedig elég félelmetes tud lenni. 

Amikor a tavasszal néhány hónapig a belvárosban ingatlanoztam, sok esetben esélytelen volt ki vagy eladni egy egy lakást, mert ha a lépcsőház bejárata egy kocsma mellett volt, az ügyfelek már fel sem akartak menni megnézni a lakást. Az a tény, hogy  a lépcsőház bejáratát ellepik a dohányzó, hangoskodó kocsmázók, pont elég ahhoz, hogy ilyen környékre ne akarjanak költözni, és még meg is értem. Az egyébként se pörgő ingatlan piacnak ez a rendelet pont „jót” tett. 

Mondjuk azt sem értem, ha a lakóházak lépcsőházában sem lehet dohányozni, akkor miért nem képes valaki kibírni rágyújtás nélkül, míg a hatodikról lemegy az utcára? Mért akkor gyújt rá, amikor belép a liftbe? Ezt jobb, ha nem is jellemzem, hiszen éppen azt tanulom, hogy ne alkossak véleményt mindenről, vagyis a lehető legkevesebb dologról alkossak véleményt. De egy ilyen liftes, dohányzós bunkó mellett nem tudok szó nélkül elmenni, és mondom ezt úgy, hogy dohányzom. Bár most már sokkal kevesebbet szívok, mint korábban, és egyszer eljutok oda is, hogy nem fogok rágyújtani egyáltalán. 


Amikor olyan ember társaságában vagyok, aki nem dohányzik, akkor eszembe sem jut, hogy rágyújtsak, simán kibírok sok órát nélküle, és az utcán nem dobok el csikket, csak a szemetesbe, vagy ha az nincs akkor csatornába. Viszont azt az elvemet, hogy utcán nem dohányzom, sajnos a zárt térben tiltó dohányzási rendelet szinte lehetetlenné teszi. Mindig azt vallottam, hogy igényes ember utcán nem dohányzik, de ma ez már lehetetlen, mert lassan a saját lakásunkban is meg fogják tiltani a dohányzást, pedig ott elvileg azt csinálok, amit akarok. És azért fogják megtiltani, mert egyre több az olyan lakástűz, ami az égő cigaretta miatt van, és sok esetben ártatlan emberek lesznek a tűz áldozatai. 

Szerintem viszont felelősség teljesebb, figyelmesebb embereket kéne a társadalomnak nevelnie, és kevesebb problémával kellene megküzdeni nap mint nap. Eszemben sincs a politikáról egy szót sem írni, de ha olyan kormányunk lenne, amelyre szívesen néz fel a társadalma, nem lenne annyi hitehagyott, elkeseredett és szorongó ember, tehát sokkal kevesebben dohányoznának...

További szép napot Neked! Üdv, Kovács Nóra 
Itt tudsz írni nekem: norakonyv@gmail.com
Nézd meg az új BLOGOMAT: http://norasmith.empowernetwork.com
Csatlakozz hozzám a FaceBookon: www.facebook.com/norapictures
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése