Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2014. január 22., szerda

Hogyan szerezzem vissza az ex páromat? 1. rész

Nem a konkrét "fortélyról" fogok írni, most  nem ez a lényeg. Egy mondatban meg tudnám fogalmazni az erre vonatkozó technikát, de ezt majd máskor, egy másik bejegyzésben, jó rövid lesz! :) 

Én most a dolog körítéséről fogok beszélni, bár ehhez vissza kell mennem a kályhához kicsit. Mondjuk van tíz olyan barátom, fiúk és lányok, (a fiúk többen vannak) akik időről időre megtisztelnek azzal, hogy beavatnak az életük azon részébe, ahova csak keveseket. Mesélnek, elmondanak, kimondanak, kérdeznek, és olykor sírnak is, én meg persze velük, mert vagy már átéltem a helyzetüket, vagy ha nem, akkor is értem és átérzem. 

Az utóbbi három hónapban pedig több olyan barátom is "kipakolt" nekem, akikkel hónapokig vagy évekig nem beszéltem. Nem volt harag, semmi gond, csak ahogy a Nóra2 végén is írom, van olyan időszak, hogy a barátok életének útjai időnként elválnak egymástól, majd egyszer csak ott folytatódik a barátság, ahol hónapok vagy évekkel ezelőtt megszakadt, elapadt, megszűnt. Szerintem ez teljesen normális dolog.

Az egyik kedves barátom a minap azt mondta, a szokásos  egy órás beszélgetésünk végén, 

- A francba! Megint ugyanott tartunk, mint négy éve, én beszélek neked, mondom a hülyeségeimet, te meg hallgatod, és ugyanazokat mondod, mint régen, és még igazak is.  Tudod mit csinálok? A neten olyan dolgokról olvasok, hogy hogyan szerezzem vissza az exemet? 

Leesett az állam, hogy a pasik is olvasgatnak a témában, és törekednek arra, hogy jobb emberek, partnerek, társak legyenek. Lövésem se volt róla, hogy létezik pl. kurzus arra, hogyan szerezzük vissza az ex párunkat. Leültem a net elé, és rávetettem magam a témára. Az első meglepetésem az volt, hogy nem általánosan találom az információkat és okosságokat, hanem nemekre szabva, így én azt a verziót kezdtem keresni, ami az ex pasira vonatkozik. Hát van anyag bőven, csak legyen időd olvasgatni, de pláne szűrni, hogy a sok szemét között olyan tanácsokra lelj, amelyek valóban hasznoaks és működnek is. Egy olyan, a témában folyamatosan írót találtam, aki nem arra a részre helyezi a hangsúlyt, hogy szerezd vissza, már, ha ennek van egyáltalán bármi értelme, hanem arra, hogyan tartsd meg, mert a lényeg itt van! Ha egyszer elveszítetted, akkor annak oka volt, ha ezt nem tárod fel magadban és teszed a helyére, hiába szerzed vissza a számodra fontos embert, vagy csak fontosnak tűnő embert, ugyanazokat  a hibákat fogod elkövetni, tehát újra el fogod veszíteni. 

El se hittem, amikor olyan tanácsokat olvastam, hogy ne keresd naponta, ne zaklasd, ne zsarold, ne menj olyan helyre, ahova ő gyakran jár, ezeket ma még el kell mondani a nőknek???, de ez vonatkozik a pasikra is. Soha senki sem mondta vagy javasolta még azt, hogy egy szakítás után időre van szükség? Mindkét félnek. Ez a legtöbb ember számára kínai, mert azt hiszik, hogy melegen kell tartani a vasat, és ehhez pedig jelen kell lenni időnként különböző formákban. Pedig a csend és a távolság sokkal hatékonyabb.  

Folyt köv.... 

1 megjegyzés:

  1. Egy szakítás után bizony jót tesz egy kis magány. Sokan egy új partnerrel foglalják le gyorsan magukat, hogy csalódasukat elfeledjék, pedig egy lelki és érzelmi nagytakaritas ilyenkor nagyon jól jönne. A kudarc elményét senki sem éli meg jól. A visszautasítas nem jó erzés, akár adod, akár kapod.Mindannyian változunk egyénileg és kapcsolatainkban is. Kinöjjük magunkat és egymást. Érzéseink jönnek mennek mint a báranyfelhök. Ne hagyd hogy a visszautasítás haraggal töltsön el. Lehet nem is egymast keresitek.
    Ha valami egyszer eltörik, meg lehet ugyan ragasztani, de már nem lesz olyan mint az eredeti. A bizalom megroppant, eltünt. Nagyon nehéz egy ilyen helyzetet "visszacsinalni". Söt addig megyek ,hogy nem is lehet. Az újrakezdett, visszaszerzett kapcsolatnak már más minöségünek kell lennie.
    Ha két ember szereti egymást, minden megoldható. Ha szeret, visszafogad ex partnered, aki a szakítás elsö néhány hetében még nem is biztos ,hogy az exed már, hiszen még te sem vagy biztos benne. Legyen megfelelö meggyözödesed és okod amiert vissza szeretnéd kapni Öt. A fogadónál szintén. Ne azért szerezd vissza/fogadd vissza mert nem akarsz egyedül maradni. Ne alkudj meg, ne add el a lelked az ördögnek. Legyen élet halál kérdése, különben csak egymás idejét vesztegetitek. Ha nem müködik, engedd el, add meg neki a lehetöseget ,hogy boldog lehessen mással. Ennyivel tartoztok egymásnak. Ennyire vagy felelös az Ö boldogságáért, és egyben a sajátodért is. Bizony ilyenkor jön jöl a magány, más ingerek, itt jön el régi barátságok, társaságok felelevenítése, kötetlen szorakozások, új emberek, új ismeretségek ideje. Hagyd hogy lelked megnyugodjon egy kicsit, leülepedjenek az érzelmek, megérts dolgokat. Önmagadról, Róla, Rólatok Egy kis idö eltletével már képes leszel külsö szemlelöként felülröl rátekinteni a kapcsolatra. Ha pedig döntöttél, kezdeményezz. Ha tiszta vizet öntöttél lelkedbe, nincs értelme bújócskázni, taktikázni, játszmázni. A Nök szeretik a kezdeményezö férfiakat, akik oda mernek állni. Vállald be! Azt is ha visszautasítást kapsz. Benne van a pakliban. Te csak a te oldaladért vállalhatsz felelösséget. Nyilvánítsd ki a szándékodat. Neki pedig add meg a döntés szabadságát. Akarsz olyan emberrel együtt lenni aki már nem akar veled?

    VálaszTörlés