2020. március 16., hétfő

Adott egy helyzet- Koronavírus

Adott egy helyzet, így van! Vannak játékszabályai, így van! Mi pedig szó nélkül betartjuk, így van! Figyelünk a fejleményekre, így van! De annak nincs semmi értelme, ha félelemben, rettegésben éljük meg az adott helyzetet, melyet egy apró vírus okoz a Földön és az emberiséggel. 

Figyelj oda, tartsd be, légy körültekintő és figyelmes, de a maradék időben tereld el a figyelmedet az adott problémáról! Kapcsolódj ki otthon vagy az erdőben, mezőn, réten, mert a friss levegő jót tesz, és ott kevés emberrel találkozol. Igyál gyakrabban, hogy a torkod sose legyen száraz. Most jöhet a sok forró tea és forralt bor időszaka, mert a télen úgysem volt erre idő. Most van! Olvass el végre olyan írásokat, könyveket, amelyeket hónapok óta halogatsz.

 Nézz filmeket, sakkozz a gyerekkel és beszélgess is vele, mert most végre van rá időd! Készíts vacsorát maradékokból, legyél kreatív és használd el a hűtőből a felhalmozott élelmiszert. Kezdd el megvarrni a hónapok óta félretett szakadt ruhákat, ültess fűszernövényeket a konyhaablakba. Tanuld meg elfoglalni magad! Tanuld meg lefoglalni magad! Tanuld meg a szabadidőt hasznosan eltölteni, mert erről is leszoktunk. Kezdj el nyelvet tanulni, amit évek óta halogatsz. Ha most elkezded, a vírus elvonulása után is lesz időd, hogy olyan dolgokkal foglalkozz, amelyek fontosak, csak nem volt rá eddig időd. Időnk mindig arra van, amire akarjuk, hogy legyen. Most megtanuljuk, hogy az időnk a miénk. Most megértjük az idő lényegét, jelentését és jelentőségét. 

Amikor van egy helyzet, amin mi változtatni nem tudunk, sokkal egyszerűbb, ha feltesszük a kezeinket, nem azon hergeljük magunkat, hogy elapadnak a bevételeink, hanem meg kell tanulnunk igazán és valóban értékelni azt, amink van. A szar munkahelyünket, amit annyira utálunk, és hetente akarunk felmondani. Mi sem természetesebb, mint  a konditerem, szolárium, fodrász, műkörmös, most ez sem lesz egy darabig. Jöhet megint az otthoni kozmetika, és rájövünk, hogy mennyire értékes az ő munkájuk a számunkra. 

 Most megtanuljuk, hogy mennyi szemét, önző ember van, akik kirabolják a boltokat full fölöslegen, és a többieket megfosztják attól, hogy legalább egy kiló lisztje lenne otthon, hogy pár szem palacsintát tudjon sütni a gyerekeknek, akikre otthon vigyáz. Most megtanuljuk igazán és őszintén és mélyen értékelni mindazokat a dolgokat, amelyek létezése nélkül összeomlunk, leginkább lelkileg. 

Tudod te, hogy milyen volt az I. vagy a II. világháború? Én sem. De azokban az időkben tudtak fegyelmezettek lenni az emberek, és minden szabályt, intézkedést betartottak (majdnem). Mi meg ma azt se tudjuk hogyan menjünk szembe minden korlátozással, már csak azért is, ahelyett hogy mindenki lenyugodna a picsába egy kicsit, és örüljön, hogy még él. 

A magyar mentalitás velejárója  a túlaggódom, túlspírázom, túltolom, és folyamatosan beszél! Hajtja a semmit! Megmagyaráz, kimagyaráz, sokkol, befolyásol, megvezethető és nagyon könnyen megfélemlíthető. Itt egy helyzet, ami lehetőséget adhatna arra, hogy bebizonyítsuk, a magyar nem ilyen! A magyar okos, fegyelmezett, gondolkodik mielőtt lépéseket tesz, és még a felelősséget is vállalja  a tetteiért. A magyar segítőkész, kedves, önzetlen, barátságos, megbízható és tele van őszinte szeretettel, tisztelettel. 
Ülj le egy csésze meleg tea mellé, gondold ezt végig, és utána olvass el nálam legalább 5 írást, Elhiszed nekem, hogy utána sokkal jobban fogod magad érezni? 



Igazából én azt nem értem, hogy miért kell egy vírusnak átszelnie az egész világot ahhoz, hogy rájöjjünk, mennyire elhanyagoltuk a mindennapi higiéniát. Miért kell vírus őrületnek lennie ahhoz, hogy az éttermek, és minden kiszolgáló tevékenységet folytató vállalkozás folyamatosan használjon fertőtlenítőket? Ez alapból miért nem így van? Egy postás naponta mennyi bacilussal és egyéb rossz nyavalyával találkozhat? Egy étteremben nem csak a konyhán lehet szalmonella nyár közepén, hanem hozhatja a vendég is magával, máshonnan. Miért csak most kezdünk el fertőtlenítőket használni? Azon gondolkodtam az elmúlt napokban többször is, hogy csoda, hogy eddig nem pusztítottuk ki magunkat.  Csoda, hogy még élünk.  A  világméretűre nőtt járvány miután elvonul, és tisztává válik a terep újra, szép lassan el is fogjuk felejteni a fertőtlenítést és ugyanabban a bacikkal teli világban fogunk élni, mint korábban?? Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy szándékos vagy természetes járványról beszélünk, az a fontos, hogy mit tanulunk meg belőle! 

Vigyázni magunkra és a környezetünkre? Következetesnek és előrelátónak, logikusnak lenni? Segíteni mindenkinek, ahol és amikor csak tudunk? Betartani a játékszabályokat annak ellenére, hogy nem értünk velük egyet? Tisztaságban élni? Annyit vásárolni, mennyire valóban szükségünk van? 
Szerintem mindenkinek más a tanulnivalója ugyanabból a helyzetből. Mivel különbözőek vagyunk, vegye fel mindenki azt az inget magára most, ami az övé. Öltözködjön fel, és maradjon is úgy, de csak azután, hogy fertőtlenítette  a kezeit! :)

Hasonlóan gondolkodunk? Akkor köszönöm, hogy megosztod az írásomat! :) 

NorAsmit

Még több ebben a témában: Miért nem veszitek észre? - Ami a koronavírus mögött van..
https://norapicture.blogspot.com/2020/03/miert-nem-veszitek-eszre-ami.html

Olvass nálam még többet :  HOGYANLETTEMNORA.COM   https://hogyanlettemnora.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése