Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2011. október 16., vasárnap

A Csók... 1. rész.

Néhány hete hallottam egy felmérésről, melynek témája a csók volt. Az eredmény sajnos nem lepett meg, mert nagyjából erre számítottam azok alapján, amit én is látok és tapasztalok.

Az idősebb nemzedék a csókolózást a fiatalok privilégiumának tartja, amely idősebb korban már nevetséges. És ez tényleg így van, de miért?

A legtöbbünk már az óvodában kipróbálta, vagyis utánozta a környezetét, és sutyiban adott néhány puszit egy ovistársa szájára. Láttunk már képeslapon vagy egy édes fotón olyat, hogy két hároméves puszit ad egymás szájára. Tündériek és bájosak, de senkinek sem a szexualitás jut eszébe a képről, ahogy a szereplőknek sem. Itt a szeretetről szól a csók. Viszont érdekes az, ahogy elhagyjuk a gyerekkorunkat, és kezdünk felnőtté válni, már nem adunk minden szimpatikus ember szájára puszit. Más értéke, és más tartalma lesz a csóknak. Vagyis húsz évvel ezelőtt az volt, ma viszont azt látom, hogy a tizenévesek az oviban maradtak, és simán üdvözlik a barátaikat, sőt a lányok a barátnőiket egy szájra puszival. Számukra elveszett a csók értéke valahol az éterben? Vagy ez enne a normális?

Itt álljunk meg egy kicsit. A puszi a szájra, az puszi a szájra, de a csók az lehet puszi a szájra és igazi, valódi csók is, melyben a nyelvek szerepe óriási. És valahogy mégsem teszünk igazi különbséget a kettő között. Persze, hogy nem, mert annyira intim mindkettő, hogy a csók kategóriájába esnek, vagy mégsem?

Ha kezet csókol egy férfi egy nőnek, azt kézcsóknak hívjuk, holott csak egy puszi, mégis az elismerésnek és a hódolatnak a jele. Arra jöttem rá, hogy a darabszámban, és az érzékiségében rejlik a titok. Ha egy üzletember a tárgyalás előtt bemutatkozik egy hölgynek, és kezet csókol neki, az etikett. Viszont ha ez a pasi esete hazamegy a feleségéhez, és a közösen elköltött finom vacsora után kezet csókol hitvesének, az egy merőben más érzésvilág, tartalom és üzenet, pedig lehet, hogy nem is csókol neki kezet minden nap. Ok, akkor a darabszám kiesett, maradt az érzékiség, és jött hozzá egy másik szó, ez pedig a szeretet.

Ha találkozom egy ismerősömmel, általában megpuszilom, az arcán. Ha találkozom egy régi barátommal, megölelem, magamhoz húzom olyan intenzitással, amennyire örülök a jelenlétének, és megpuszilom, hosszan és szeretetteljesen, az arcán. És itt most pusziról beszélünk csak, mégis ennek is óriási hírértéke van. Érzésekkel „dolgozik” itt is az ember.

Egy csóknál pedig az érzéseknek még nagyobb szerepük van. Ha látok két embert, akik puszit adnak egymás szájára, tökéletesen le tudom szűrni a látottakból, hogy megszokásból vagy szeretetből csinálják-e. Barátság, sok éves unalmas házasság, vagy egy forró szerelem van-e a háttérben. Tehát csók és csók között a szeretet a különbség, vagyis annak minősége. Mi a motivációja, milyen érzések inspirálják, és mi a célja?

Tehát ha kedvelek valakit, akkor simán nyomhatok puszit a szájára, ha pedig mély szeretet és szenvedély fűz hozzá, akkor érzelmeim kirobbanása az, ha hosszan és érzékien puszilom meg a száját? Fene tudja, én ebben a kérdésben régimódi vagyok, és csak és kizárólag annak a szájára adok puszit, akit annyira szeretek, hogy a páromnak, pasimnak, férjemnek vagy a szeretőmnek hívok. Van mögötte érzés, szeretet, és mindenképpen szexuális vonzalom. Az a pasi, akinek a szájára puszit adok, meg is csókolom, és nagy valószínűséggel ennél több is történik.....

Itt most nem az első csókról beszélek, az egy külön téma. Most arról a pusziról és csókról beszélek, amit rendszeresen adok valakinek, és én is kapok tőle, jó sokat!

A csókolózás művészet, melynek legkiválóbb mesterei is, életük végéig fejlesztik a különböző technikáit, és finomítják a már jól ismert és bevált típusait. Létezik ember a világon, aki ne szeretne csókolózni?

Na, jön egy új fogalom,a csókolózás. Szóval a csók a puszi, a csókolózás pedig az, amikor a nyelvünk érzéki táncba kezd a másikéval? Fene tudja, én ezen is vitatkoznék. Nézz meg egy ősrégi filmet, ahol a csókolózást azzal ábrázolták, hogy a nő és a férfi ajkai hosszú percekre egybeforrnak, de a nyelvük össze sem ér. Régen ezt hívták csókolózásnak, ma pedig az, amikor érzem a számban, és ezáltal minden porcikában, hogy CSÓKOLNAK.

folyt köv....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése