Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2016. január 18., hétfő

I. Balaton-felvidéki Esküvő Kiállítás, január 16. Tapolca

Január 16.-án került megrendezésre Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban az I. Balaton-felvidéki Esküvő Kiállítás.

Szombat kora reggeltől sorra érkeztek az esemény kiállítói, hogy a nyitásra elkészüljön az a hangulat, berendezés és kiállítás, ami hűen tükrözi a rendezvény üzenetét. Fél tíz előtt a betyárok felvonulásával vette kezdetét az egész napos program, mely Tapolca főteréről indult, rendőri felvezetéssel, egy kis butykos húzogatással és természetesen ostorcsapkodással. Tehát, aki a környéken még aludt, vagy ágyban volt, biztosan felébredt. A betyárok elsétáltak a Tamási Áron Művelődési ház elé, ahol folytatódott az ostoros bemutató, tíz órakor pedig elkezdődött művelődési házban az ünnepélyes megnyitó és pezsgős koccintás.

A nap házigazdája és ceremónia mestere, Bagi Péter volt, aki köszöntötte Tapolca Polgármesterét, Dobó Zoltánt, a Vámosi Betyár Csárdát, élén Száva Zoltánnal, aki a rendezvény kitalálója és létrehozója, Stampf Esztert az esemény rendezvényszervezőjét, a betyárokat, hiszen a betyárvilág és a hagyományőrzés jegyében jött létre ez a nap, valamint köszöntötte a 23 kiállítót és szolgáltatót, és természetesen az ide látogató vendégeket. Polgármester Úr köszöntőjében elmondta, nagyon örül annak, hogy Tapolcán kerül megrendezésre az I. Balaton-felvidéki Esküvő Kiállítás, és a továbbiakban is szívesen ad otthont Tapolca és az Önkormányzat ennek a remek a kezdeményezésnek. A polgármester kiemelte, „hogy a folytonosság nagyon fontos! Úgy neveljük fel a gyerekeinket, úgy cselekedjünk a mindennapokban, hogy méltók legyünk az ősökhöz. És amit tőlük tanultunk, azt át tudjuk adni a következő generációnak.”

Száva Zoltán az I. Balaton-felvidéki Esküvő Kiállítás házigazdája és a Vámosi Betyár csárda üzemeltetője köszöntőjében bemutatta a betyár csárda történetét, és ismertette azt az üzenetet, amelyre a rendezvény épült.” Az a célunk, hogy hagyományt őrizzünk, hogy új ötleteket adjunk a házasulandó pároknak, és természetesen az is, hogy élményt és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk a Balaton-felvidéki településeken. A régit ötvözni az újjal, vagy teljesen korhű ceremóniát megálmodni és létrehozni. Minél gazdagabb az esküvő napja élményekkel és programokkal, annál szebb emlékek maradnak meg erről a napról. Az is cél, hogy költségkímélőbb esküvőt is lehet szervezni. A 23 kiállító rengeteg hasznos ötlettel és tanáccsal is segítik az érdeklődőket.”

A megnyitót követően elkezdődött az estig tartó műsor, melyben felléptek:

Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub
Yildizlar Hastánc
Herbalife előadás - A diétázás tévhitei
Kobor Band
WeekendTrio
Simon Csilla Hastánc
Bagi Péter CM előadása
Tari Tibor DJ

A rendezvény kiállítói voltak:

Vámosi Betyár Csárda és Catering
Kobor Band Zenekar
M&A Media
Csilla Origami Dekoráció
WeekendTrio Együttes
Budai rendezvény- és esküvő dekoráció
Herbalife

Nagy&Nagy Borászat
Simon Csilla Hastáncos
Mosoly Cukrászda
Collins Zenekar
Kaméleon Esküvő- és rendezvénydekoráció
Norapicture
Bagi Péter ceremóniamester
Teleki Sámuel Utazási Iroda
Magdaléna Esküvői Ruhaszalon
Kelemen Kata koreográfus, táncoktató
Cinemamoments - Pepemovies
Del Art - esküvői meghívók
Bodza Virágüzlet
ImpressionArt
Lufi Dekor Tűzijáték
Tari Tibor vőfély, DJ, esküvői meghívók, polgári esketés

Az I. Balaton-felvidéki Esküvő Kiállítást szép számmal látogatták meg az érdeklődők és minden regisztrált vendég egy ajándékcsomagot kapott, melyben a kiállítók és fellépők bemutatkozó anyagai voltak. Így otthon lehet tervezgetni tovább az esküvőt. Zárásként a tombolahúzás következett. Minden kiállító felajánlott egy ajándékcsomagot, vagy kedvezményt a szolgáltatásaiból. A fődíjat a Teleki Sámuel utazási iroda ajánlotta fel, mely 3 nap 2 éjszaka Ráckevén a Savoyai Kastelyazalloba, 2 fő részére félpanzióval, valamint egy egynapos kenutúra a Dunán. A díjat Steiner Péter nyerte. Gratulálunk!

A szervezők úgy gondolják, hogy kedvező fogadtatása volt a kezdeményezésüknek, nagyon jó hangulatban telt a nap és sok üzleti és baráti kapcsolat jött létre, tehát az I. Balaton-felvidéki Esküvő Kiállításnak biztosan lesz folytatása. A Vámosi Betyár Csárda következő eseménye a csárda szezonnyitója lesz, március 26.-án, melyre sok szeretettel várják az érdeklődőket, természetesen a betyárokkal és ostoraikkal együtt! 


NoraS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése