Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2017. július 13., csütörtök

Ki érti a macskákat? Én nem!

Néhány napja volt a 15. szülinapja, igazából neve sincs, csak annyi, hogy Cicu(s), és úgy néz ki, mint egy kölyökmacska. A mozgása is légies és gyors. Pár hete (15 év után) elvittem állatorvoshoz, és ő azt mondta, hogy meglepően jó bőrben van az öreglány. Nem úgy tűnik, mint egy öreg macska. Az egy dolog, hogy túl sokat nyalogatja a bundáját, és ezért néhány helyen szinte szőrtelen a lába, de ennyi baj legyen csak.
Cicu legendásan utálja Larát ( na jó, talán már annyira nem is) és gyakran vannak szemét húzásai is a boxossal szemben, de kezelhető. Larát sem kell félteni! A tegnapi sztori viszont meredek! Elindultunk Larával az esti sétára, de a bejáratnál összetalálkoztunk Cicuval. Éppen valami izgalmas vadászatról tért haza, és nem volt hajlandó bemenni a házba, bekucorodott az autó alá.
Kitúr-lak :) 

Mi pedig indultunk sétálni. Igen, de Cicu úgy gondolta, hogy jön velünk. Elég vicces kép, amikor egy cseppnyi macska kísérget egy meglehetősen nagy boxert, késő este az utcában. Jött utánunk a bokrok között egészen a kanyarig. Mi átmentünk az út túloldalára, és gondoltam, hogy Cicu leül és megvár minket. A cicus viszont iszonyatos nyávogásba kezdett, ami egyre keservesebb lett. Visszaszóltam neki, hogy nyugi, várj meg, hamarosan jövünk vissza. Régen Apollot is kísérgette, de a kanyarban mindig leült a bokrok alá, és megvárt minket. No, tegnap ez nem így történt! Az volt a szerencsém, hogy két fiatal lány jött mögöttünk a járdán, és szóltak nekem, hogy nézd, a cica ott ül az út közepén! Ahogy villámgyorsan visszafordultam, látom, hogy Cicu valóban ül az út majdnem közepén és jobbról jön egy autó! Ordítsak vagy ne ordítsak? Csak kicsit ordítottam, hogy vigyázzzzzzzzz! És a következő pillanatban az autó elsuhant az én 15 éves gyagyás cicám orra előtt! A szívem majdnem kiesett a helyéről, mert ez a helyzet nyilván az én hibám volt. 15 éve itt keseríti a mindennapjainkat ez a macska-terrorista, sosem volt beteg, és túlélte az összes kutyát és macskát a családban, akkor ne egy autó csapja el! Morbid lenne, nagyon!

Gyorsan visszafutottunk Larával a Cicuhoz és előtte haladva, hazavezettük. Olyan panaszosan nyávogott mögöttünk, mintha elhagyni készültünk volna őt. Gyagyás! Csak sétálni akartunk! Nem értem, ha Cicu ennyire utálja Larát, akkor miért akar jönni velünk sétálni, akár az élete árán is? Elhasználtunk tegnap egyet a 7 macska-életéből J Mire Cicuval hazaértünk (3 perc séta) elkezdett esni az eső, tehát Lara esti sétája igazából pont kimaradt. 

NoraSm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése