2020. április 6., hétfő

Két részre szakadó Magyarország a Koronavírus hatására


Igazából full fölösleges írni a hazánkat sújtó vírus által okozott káoszról, mert aki megértette, megértette. Aki pedig nem, az nem is fogja, mert nem akarja.


Eddig nem is lenne semmi gondom, mindenki azt csinál, amit akar. Azzal viszont már van gondom, hogy mi, akik itt élünk a Balaton környékén, nem mászkálunk, holott mi megtehetnénk, hogy egyedül, vagy családdal elindulunk egyet biciklizni, vagy túrázni, vagy kiülhetnénk egyedül egy padra friss levegőt szívni, nézni a Balatont és hallgatni a madarak csicsergését, hiszen tavasz van, végre.
De mi ezt nem tesszük. Ha netán mégis, akkor tudjuk a játékszabályokat, és be is tartjuk azokat.
Méghozzá azért nem, mert a nagy okos pesti, ( tisztelet a kivételnek!) aki tele van pénzzel, és ezért a törvények betartása, utasítások, javaslatok követése őrá nem vonatkozik! Ő felsőbbrendű, csak azt nem tudom, hogy miért? A nagy Budapesten lakik, de mégis a kis koszos Balatonra jön az ostoba családjával, hogy egyenek egy fagyit Velencén, Balatonfüreden, és Tihanyban.

Napokkal ezelőtt nem értettem, hogy a Rendőrség milyen halomnyi szabálysértést gyárt az emberekkel szemben. Magamból indultam ki, és kis naiv azt gondoltam, hogy hozzám hasonlóan mindenki otthon van. Kis naivan azt gondoltam, hogy hamar túl leszünk a járványon, és néhány hét múlva a friss kávékat vihetjük az étterem teraszára a vendégeknek. Mára rájöttem, hogy nem így lesz!
Nem politizálok több okból sem! Nem értek hozzá, nem az én területem, de ettől még van véleményem! Országunk vezetője azt meri állítani, hogy az ellenzék miatt lesz tömeges megbetegedés és tart majd sokáig a járvány… sok logika ebben az állításában nincs. Ugyanis nem az ellenzék az, aki ellepte a velencei korzót a hétvégén, hanem sok agyhalott barom, aki szarik az egészre! Eddig is Budapest volt a legtöbb fertőzöttet számláló terület, hát hozzátok csak ide nekünk a Balatonra a vírust, szórjátok szét köztünk, hogy mi, akik betartjuk az óvintézkedéseket, mert megértettük, hogy a mi érdekünk, hadd legyen itt is egy raklap beteg. Köszönjük, igazán kedvesek vagytok!
Mondjuk az a fagyizó, aki most kinyit, és vállalja, hogy tömött sorokban állnak előtte az emberek azért az 50 rongyos bevételért a leginkább hibás!
A felsőbbrendű pestinek, annyi esze nincs, hogy a seggén tudjon ülni. Nem értem miért kell most 4 motorosnak Budapestről lejönnie a Balatonhoz rajkodni, és miért sértődik meg, amikor a rendőr igazoltatja, megbünteti és hazazavarja! Mi kell még nektek, hogy felfogjátok?
Olyan durván látványosan szakadt két részre Magyarország az elmúlt hetekben, hogy azt csak a hülye nem veszi észre. Vagyunk mi, akik termeltünk nektek, dolgoztunk, hajtottunk, kiszolgáltunk benneteket, meg a hülye kis elvárásaitokat. Szó nélkül hagytuk, hogy tiszteletlenül bánjatok velünk, és lenézzetek minket. Most, hogy a vírus miatt kényszer-pihenőre vagyunk ítélve, mi valahogy felfogtuk, hogy rajtunk múlik, tőlünk függ, hogy mikor nyithatunk ki legközelebb és mikor szolgálhatunk ki benneteket. De hogy ennyire ne tiszteljétek a saját országotok honfitársait, az megdöbbent!
Senkinek sem kívánok rosszat, vagy azt, hogy tapasztalja meg milyen érzés, amikor elmegy a szaglásod és az ízlelésed, amikor fel kell fognod, hogy egy kibaszott vírus uralja testedet, és lövésed sem lehet, hogy mit fog benned okozni. Nem kívánom senkinek, hogy fájjanak az izmai és fetrengjen a lázban majdnem két hétig, de nektek mi a bánatos Isten kell még, hogy ne az eszeteket játsszátok, hogy bagatell ez a vírus! Leszarom, hogy a saját életeddel és egészségeddel mit teszel, de a többiek életére tessék tekintettel lenni. Azért, mert egy emberi élet vagy az egészség a számodra nem érték, nekünk az!

Semmi mást nem kívánok, mint azt, hogy a jó Isten teremtsen egyensúlyt, és aki hazárdjátékozik, kapjon az élettől megfelelő büntetést, korlátozást, különben jövő tavasszal sem lesz munkánk, téged meg a kutya sem fog kiszolgálni a balatoni puccos étterem teraszán. Felfogtad, gyökér!? Dehogy fogtad!

Ha rajtam múlna, lezárnám Budapestet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése