2013. szeptember 30., hétfő

Esküvői gépszíj

Csúnyán hangzik tudom, pedig nem az. Esküvő és esküvő között óriási különbségek vannak. Kicsi, nagy, házasságkötő termes, templomi, sziklaszéli, patakparti, Balatonos, tengeres, erdős, és még sorolhatnám a végtelenségig. Hála az égnek,  ma már valóban  határ a csillagos ég, ha esküvőről van szó. Vannak jobban, és kevésbé jobban sikerült esküvők, sajnos ezt az eseményt nem nagyon lehet ismételni, ha valami nem úgy sikerült, ahogy terveztük, ezért talán jó ötlet lehet az, hogy tervezz egy vázat a napnak, a többit pedig bízd az életre. A túlságosan megtervezett esküvőket általában nagy "meglepetések" érik, és ha görcsösen ragaszkodsz az elképzelésedhez, nem alkalmazkodsz a helyzethez, akkor akár keserű is lehet a méz, holott pont az édes méz állapota a cél.

Megfigyelted már, hogy egy esküvőn a vendégek is átkerülnek egy teljesen más lelkiállapotba? Elfelejtik a napi gondjaikat, a szorongásaik is otthon maradtak, és így a házasság szertartása olyan érzelmeket hoz ki belőlük, amiknek a létezéséről lehet, hogy nem is tudtak eddig. Van  olyan típusú ember, aki szeret esküvőre járni, mert ott  mindenki happy, és szerelmes. Feltölti az emberek lelkét egy esküvő jó időre, mert újra hisznek a szeretet, szerelem, őszinteség, bizalom, és a család erejében. 

Azok a vendégek, akik már házasok, felelevenítik a saját esküvőjüket, akik még a nagy nap előtt állnak, átérzik, hogy mi vár majd rájuk is, amikor eljön az ő esküvőjük. Fiatalok, idősebbek, gyerekek, nők, férfiak, rokonok, tanuk, koszorús lányok, ceremónia mester, barátok, haverok, mindenki másképp éli meg ezt a napot, de valahol mégis ugyanúgy. 

A házasság szentsége, és szépsége mindenkit magával ragad, még az érzéketlennek tűnő embert is. Ilyenkor el szoktam gondolkodni, hogy ha egy esküvő ekkora feltöltődést, erőt, és hitet képes adni nekünk, akkor miért nem csináljuk ezt gyakrabban? És akkor ez most így hülyeség, mert ez különleges, egyszeri alkalom. Akkor viszont miért nem teszünk arról, hogy a mindennapokba belecsempésszünk egy kis romantikát. Lelki értelemben becsukni magunk mögött az otthonunk ajtaját, és olyan élményekkel gazdagítani egymást, ami mélyíti és erősíti a köteléket, legyen az házasság vagy párkapcsolat. 

Sokan elfelejtik, hogy egy kapcsolat csak akkor működik jól hosszútávon, ha minden nap teszünk érte. Elcsépelten hangzik, de ettől még így van. Nem a házassággal lesz vége valaminek, hanem azzal kezdődik.

Én kimondottan szeretem az esküvői gépszíjat, mert ahogy korábbi írásomban említettem, teljesen mindegy, hogy vendég, vagy fotósként veszek részt egy esküvőn, igen is elkap a gépszíj, de nekem szerencsém van, mert a fényképezőgépem mögé bújva nem sok látszik abból, ha folynak a könnyeim :)

További szép napot Neked! Üdv, Kovács Nóra 
Itt tudsz írni nekem: nora.sm8@gmail.com

Csatlakozz hozzám a FaceBookon: www.facebook.com/norapictures
Itt pedig a zárt csoportomat találod, ahol kimondottan az esküvő témakörét járjuk körbe, együtt! :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése