Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2013. január 3., csütörtök

Nora Smith, Nóra - Siker, Kudarc, Valóság, Szex, Mallorca –
A könyv bolti forgalomban NEM kapható, magánkiadásban jelent meg.
A/5 méret, 296 oldal, Szerzői kiadás

Azért írtam ezt a könyvet, hogy erőt adjak Neked a mindennapok árnyoldalainak és néha poklainak elviseléséhez, és hogy új utakat mutassak az álmok és célok megtalálásához, és aztán hitet a kitartásban, hogy végül megvalósítsd Önmagad.  Egy hús-vér ember és nő vagyok, aki megosztja most veled életének néhol sötétebb, de inkább naposabb oldalait. Meríts erőt az én sikereimből, hogy Te még sikeresebb lehess! Ajánlom ezt a könyvet minden korosztály számára, mert ha csak egy olyan mondatot olvasol benne, amiben magadra ismersz, vagy új megvilágításba helyeztem számodra a dolgokat, amiken elgondolkozol, akkor már megérte megírnom életem eddigi történetét. 

Tartalom: 
Miért pont Mallorca? Mért költöztem el egyedül a világ végére? Miért olyan vonzó szigetlakónak lenni? Miért hagytam itt a felépített karrieremet? Milyen érzés egyedül lenni sok hónapon át, és mi indított el az írás útján? Mért van annyi szingli manapság? Mért jobb nekünk egyedül, mint egy rossz, ám létező kapcsolatban? Mért építünk magunk köré várakat, és miért nem bízunk meg a Férfikban, és miért ügyelünk rá olyan berögződött reflex-el, hogy ne engedjünk magunkhoz igazán közel SENKIT?  Miről szól egy fotós munkája? Milyen kulisszatitkai vannak a Dj világnak? Szépség és csillogás, hit és kudarc, nagy barátságok, és érdekes sztorik. Ebben az életrajzi könyvben sok érdekes, és elgondolkodtató témát dolgoztam fel.
NoraS 

 Ajánlók:
A XXI.század Magyarországának zavaros útvesztőjében kísérhetjük figyelemmel egy fiatal lány nővé válását. Rengeteg öröm, csalódás, szeretet és álnokság örvénye fedi fel a mindennapok valóságát. Az éjszaka fényei, a csillogás, a másnap fájdalma megragad és nem enged. Egy igazi történet igazi emberekről. (Sz. Kornél)

Nem regény, nem napló, nem blog. Az biztos, hogy általános közhelyektől mentes, tartalmas olvasmány, amit minden nőnek és persze férfinak is ajánlok. A mai világ olyan, amikor az emberek hajlamosak eltitkolni még önmaguk előtt is a valóságot. Itt egy bátor nő, aki előáll valami egészen mással és nem kliséket használ, hanem saját gondolatot alkalmaz. Életszagú, valóságos téma. (Sz. Zsuzsa)

Mindenkinek, akiben van még érző szív, aki néha messze vágyik otthonától, aki csalódott és szárnyalt már, akinek fontosak az emberi kapcsolatok és a siker, és annak is aki még nem tudja, hogy lehet talpra állni a 0-ról... ( K. Borka)

Olvasói vélemények

N.T.B.: „Teljes véleményt akkor írok, ha végeztem az egésszel, de már most azért megjegyzem, hogy alig bírom letenni. Nem is tudom hol kezdjem, talán azzal, hogy végeztem a könyveddel tegnap este és nem bírtam elaludni ,mert igencsak forgott az agyam azokon, amiket olvastam. Szuper jó könyv, gratula hozzá, igazán büszke lehetsz magadra és a művedre is. Olvasás közben azt éreztem, hogy ez a könyv nem is nekem szól, hanem inkább rólam. Olyan gondolatokat és érzéseket írtál le, amivel teljesen azonosultam. Nem írok most példákat, de volt amikor jót mosolyogtam és volt, hogy könnyes lett a szemem. Ha egyszer találkozunk és érdekel, akkor elmesélem. Lényeg, hogy miután reggel felkeltem nem voltam álmos (érdekes) és úgy éreztem -lehet hülyén hangzik - megtisztultam. Általad végre én is ki mertem mondani magamnak azokat a dolgokat, amiket elástam és nem akartam velük foglalkozni, de tudat alatt mégis nyomasztottak. A legjobb barátnőm már régen kint él Tenerifén ezáltal nem osztom meg senkivel a legmélyebb érzéseimet, de ahogy a könyved olvastam, olyan volt, mintha neki "mesélném" magamban amiket érzek. Kicsit sok lett, bocsi, de köszönöm neked, hogy fellélegeztem ha esetleg csak egy kis időre is.

 E.K.: „Én Kariajinak kaptam, és már majdnem a végére értem. Sokat mosolyogtam, gondolkodtam és még pityeregtem is olvasás közben a sok ismerős történet miatt, és hogy sok esetben mintha csak magamat látnám..."

KM: Kedves Nóra,most olvastam ki,épp,a könyvedet....Ráadásul,úgy 3 nap alatt,hogy csak délután,evés,tévézés,és minden más közben. Aminek,az lett a következménye,hogy leettem magam,félig átestem,a küszöbön,és -mivel jártamban-keltemben-is ezt olvastam,lefejeltem,a szagelszívót..:))) De,komolyra fordítva: iszonyú jó,a könyved!!! És,mint pasi,mondom,ezt,Neked!!! Ha nem tudnám,hogy az első könyved,nem is hinném el... A tagolt szerkezet,nekem,iszonyú jól bejön,kis "lélegzetvételhez" jutottam,míg olvastam.... Üt,mint Tyson jobbkeze. Várom,a folytatást,akármi is lesz....

KR: Kedves Nóra! Végeztem a könyveddel... Hát... igazából pár szóban tudnám megfogalmazni az első könyvedet: kemény, ütős, könyörtelenül őszinte. És nagyon-nagyon várom a folytatást... Fehérvárt meghódítjuk vele!!! :) Szerintem mindenki nevében, aki elolvasta, csak annyit mondhatok, hogy köszönjük, hogy megírtad

Kedves Nóra!
Megpróbálok röviden beszámolni a karácsonyi könyv-meglepetés hatásáról.
Nóra minden ajándéknak szokott örülni, de a mostani reakciója különleges volt. Nagyon-nagyon örült, mikor kibontotta a csomagot, rögtön érdeklődött, ki volt Pesten, hogy sikerült megszerezni...... Kértem, nyissa ki a könyvet. Na, ekkor történt olyan dolog, amire nem számítottunk. Az én lányom örömében elsírta magát. A könyvet egyébként már olvassa, bár még van hátra két vizsgája is. Mindig nagy öröm számomra az ajándékozás, de ez egy nagy élmény volt! Köszönöm! Boldog, békés, egészségben, írásokban gazdag új évet kívánok!
Üdv. Zsuzsa

PZ: Elolvasva "jelentem": vannak érzéseid, Basszus régen éreztem ilyet. A másodikra még remélem kell várni. A szüleidet, apukádat külön üdvözlöm. Persze két lányos apa vagyok. Sok mindent testközelből ismerek, a könyvből - bátorságot erőt adó. Persze a szingliséget nem éltem át - de elváltként ... volt mit néznem. Örülök az emberségednek. További sikereket! 

HT: Gondolataim:
Az első az volt: bakker hoznom kell egy ceruzát, hogy aláhúzzam a fontos részeket... Aztán, bakker nem firkálhatom össze az egész könyvet, mert minden oldalon van valami fontos!
2: a párom totál hülyén nézett rám mikor olvastam, mert egyik percben röhögtem, a másikban sírtam
3: Te biztosan nem emlékszel rá, de ott voltam azon a kiállításon, a magtárban... Olyan tisztán emlékszem arra a napra, ami ritka nálam. Tudom, hogy melóból mentünk oda a tesómmal, és egy csomó ember volt. És még a lámpákra is emlékszem. Aztán mikor ehhez a részhez értem a könyvben, annyira jó érzés volt... Én ott voltam, kicsit a része voltam
4: aztán az a levél a vége felé... Na az ütős volt! Egy az egyben aláhúznám :)))


Kedves Nóra,
A könyved egy felüdülés volt ebben a mai rohanó álságos világban. Már tegnap este végezni akartam volna vele, de a focimeccs miatt, ma reggelre sikerült az utolsó oldalt is magamba falnom. A vénád szerintem a végére nagyon összeállt. Az elején érezni a kibontakozás mögött a szárnypróbálkozást, de ez könyv harmadára már nyomtalanul eltűnt. A végére annyira felfokoztad, hogy szerintem ha a téma illetve a történetek megvannak, a "Nóra II" még felkavaróbb lehet. Olyan dolgokat feszegetsz végig, ami szinte mindenkiben benne van, de valamiért nem él vele, és inkább az önámítás, sunnyogás, hasztalan dolgok hajhászását részesíti előnyben, az önmegismerés illetve a környezete megismerése helyett, nem beszélve ennek őszinte mivoltáról. Szerencsések azok, akiket kitüntettél ezzel a könyvvel. (IT)

Rádió interjú a könyvről a Juventus Rádió Budapesti arcok c. műsorában 
http://www.juventus.hu/?uid=122 

A könyv megrendelhető:


norapicture@gmail.com címen,
és megtalász itt is: https://www.facebook.com/norapictures/?ref=bookmarks

NoraSm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése