Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2013. május 14., kedd

Használj ki minden lehetőséget!

És, hogy mit és mire? Minden olyan lehetőséget, ami abban segít neked, hogy lépj egyet felfelé a saját lépcsősorodon. Nálam különböző időszakokban felvetődnek kérdések, gondolatok, amiken elmélázok, kipróbálom, tesztelem, vizsgálom őket, és mivel rákattantam egy adott témára, hozza magával a lehetőségeket, hogy különböző szakemberekkel beszélgessek ezekről, vagy elmenjek olyan rendezvényekre, eladásokra, ahol nálam sokkal okosabb emberek a legjobb értelemben "ingyen okosságokat" osztanak meg. Ahhoz, hogy én fejlődni tudjak, nálam tapasztaltabb emberekkel veszem körbe magamat, és a beszélgetések alakalmával vagy az előadásokat hallgatva, a szám sarkában mindig van egy Mona Lisa mosoly, és nem görnyedt háttal ülök, ahogy néha szoktam, hanem egyenes háttal. 

Ki gondolná, hogy a testtartás milyen fontos, pedig nagyon is az. És nem azért fontos, hogy a gerincem fizikailag ne kapjon akkora terhelést, hanem azért, mert az egyenes hát is egyfajta szemlélet. Rém egyszerű ez. Nézd meg az embereket az utcán vagy egy kávézóban, a buszon ülve. Az, hogy ki hogyan áll és ül, rengeteg dolgot elárul róla. Aki görnyedt, nincs jóban a világgal, és önmagával sem. Aki pedig természetesen kiegyenesedve közlekedik vagy ül, jól van. Önmagával és a világgal is. Aki engem ismer, tudja, hogy  a részletekre nagyon odafigyelek mindig, magammal szemben és másokkal szemben is. A legapróbb mozdulatból is sok mindent ki tudok olvasni. 

Megfigyelted már, hogy amikor olyan közegben vagy, ahol sok a nyafogós, siránkozós, panaszkodós, rosszkedvű ember, akkor ezt a rezgést egy idő után te is átveszed? Vagy olyanná válsz, mint ők, vagy menekülőre fogod, és ez most mindegy hogy munkahely, baráti társaség vagy egy párkapcsolat. A lényeg az hogy a környezetednek fel kell töltenie téged, mindig adnia kell valami újat, lehetőleg minden nap többet és többet.  Én nem hiszek abban, ahogy az ellentétek vonzzák egymást. Én abban hiszek, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és még akkor is lesznek súrlódási pontok, vagy nézeteltérések, de ezek meg arra jók, hogy legyen miről beszélgetni, nézeteket cserélni, majd visszaigazolni magunkat, vagy változtatni a szemléletünkön. 

Nem kezdek bele abba, hogy az elmúlt három hónapban hogyan fordult meg velem és körülöttem a Világ, ezt meghagyom a Nóra 2. részére. De az tény, hogy ahhoz képest, hogy mindig nyitott voltam, na jó, nem mindig és nem mindenre, mert a szöglet még mindig bennem van, de pont ez a szögletesség kezd szép lassan eltűnni belőlem, és egyre könnyebben változtatom meg a gondolkodásomat vagy hozzáállásomat valamiről, vagy valamivel kapcsolatban. 
Az utóbbi hetekben Etienne-el való beszélgetéseink, a havi rendszeres beszélgetős estjein kívül, egyre több lehetőségem adódik más és más előadásokat is hallgatni, és egyre csak szélesedik a látószögem. Tegnap azon gondolkodtam, hogy lehet vége az információk tárolásának az agyunkban? Mennyi infót képes befogadni? Mennyi mindent vagyunk képesek megtanulni még felnőtt, középkorú vagy idősebb korban is. Persze tudjuk a jó pap is holtig tanul, de akkor meg az a kérdés merül fel bennem, hogy mennyi mindent nem tudok még? És nem is tudom, hogy miket nem tudok, és hogy vagyok képes nélkülük élni. Azt is szoktuk mondani, ha a mai eszemmel lennék most 17 éves, mennyi mindenre vittem volna már az életemben. Igen, de sosem késő. Én aszerint élek, hogy e földi létünk egy állomás a sok közül, és persze ebből a mostaniból kell kihoznom a lehető legtöbbet, de ha valami mégis kimaradna,  amit annyira nagyon szeretnék, majd jövök még ide. Én döntöm el, hogy akarok-e még jönni a Földre vagy sem. Hiába titulálják a földi életet büntetésnek, hiszen ide tanulni jövünk, én nagyon élvezem, és szeretek itt lenni. Biztosan jó a Mennyország is, hiszen ott minden tökéletes, de én már nem szeretem a tökéletességet, mert unalmas. Az egytől ötig skálán, én a négyest választottam magamnak. Régen az ötösre törekedtem, de rájöttem, hogy semmi értelme, fölösleges, a négyes pont jó. Mert abból még lehet ötös is, és amikor a négyesről az az ötös lelkiállapotba kerülök, akkor mindent még inkább tudok értékelni, és mindennek tudom a miértjét. 
Erőnap

Én, a világ egyik legszkeptikusabb embere vagyok, és így a Network üzletépítés és gondolkodás elleni elkötelezett híve voltam, és még ma is van bennem belőle rendesen, de mint tudjuk minden változás első lépése az elfogadás. Fogadd el a tényt, hogy rossz alvó vagy, és ne okozzon benned feszültséget, hogy te nem tudod végigaludni az éjszakákat, mert minden éjjel egyszer legalább felébredsz, de teljesen, és majd egyszer sikerül is visszaaludnod. Sokáig nagyon zavart, hogy minden ember végigalussza az éjszakáját, én pedig erre képtelen vagyok. Az idejét sem tudom mikor volt olyan éjjelem, hogy az elalvást követő pillanatom az ébredés volt. Talán soha nem volt ilyen pihentető éjszakám. De én ilyen vagyok, ez vagyok én. Az én szervezetem így működik, és amióta ezt nem gondnak fogom fel, és kezelem, egészen jól alszom.  Amióta elfogadtam, hogy az én lelkemben tejes egyensúly attól van, hogy nagyon szélsőséges érzelmi hullámvasúton utazom, és nem akarok mindenáron a tízes skála ötösnél mozogni, sokkal nyugodtabb és harmonikusabb vagyok önmagam számára, és remélem a környezetemére is. Amióta elfogadtam, hogy léteznek emberek, akik azért "vannak", hogy az én munkámat megkönnyítsék, és bármikor kérhetek szakmai segítséget vagy információt, fordultak a dolgok is, működnek! 

Több, mint két hónapja ismerkedem a Kyani termékeivel, a cég felépítésével, küldetésével, és alaklomról alkalomra több és több mosolygó, kiegyensúlyozott, elégedett és mindenek előtt sikeres emberrel. Eszemben sincs kortesbeszédet tartani a Kyani mellett, mert nincs is rá szüksége. Mindene úgy jó, ahogy van. Én most másról szeretnék beszélni. Arról, hogy használj ki te is olyan lehetőségeket, amelyek által több, erősebb, magabiztosabb leszel, és egy egy előadás meghallgatása után milyen gondolatok indulnak el benned, és ezzel együtt milyen változások. Lehet, hogy keményen hangzik, hogy áldozz fel egy vasárnapot délelőtt tizenegytől este hétig, tartó időt, hallgass, és nézz, de mindenek előtt láss! Láss olyat, hogy a mai gazdasági helyzetben, és akkor, amikor alig lehet rendezvényeket csinálni, mert öt fős létszámmal mennek a különböző programok (tisztelet a kivételnek,) a Kyani simán megtölt egy 700 fős termet, és kevés a hely! Senki fejéhez sem kell fegyvert tartani, és fondorlatos meghívások által rávenni, hogy hallgasson már meg egy termékbemutatót, mert ez nem az! Itt tanulsz, méghozzá önmagadat tanulod. Én nagyon ki vagyok hegyezve a szektásodós csoportokra, és mi milyen nagyok vagyunk, mennyit keresünk, és mindenkit legyőzünk. Itt nem ezzel találkozol, hanem ismét mondom, önmagaddal!

Néhány hete meghívást kaptam a Nuskin-től is egy bemutatóra, és mivel sokat halottam már róluk, érdekelt. No nem akartam belépni és terméket forgalmazni, valamint hálózatot építeni, én a tanításra voltam kíváncsi. Röviden annyi, hogy nekem nem jött be. És pont azért nem fejtem ki, mert ha valaki itt találja meg a jövőjét, akkor nem akarom róla lebeszélni, és inkább sok sikert kívánok neki a munkájához. Ez nem másról szól, mint a hitről. A hitről, hogy tudsz-e azonosulni egyik, vagy másik lehetőséggel, de ide most szándékosan beleveszem az átlag munkahelyeket is. Mert egy irodában, vagy üzletben is csapatban játszik az ember, valamit ott is tanul és a kérdés az, hogy tud-e a kolléga azonosulni a cég irányelveivel, vagy sem. Sok ember úgy éli a miden napjait, hogy gyűlöl bemenni a munkahelyére, de amikor a barátaival beszélget erről, nem nagyon tudja megmondani, hogy mit is csinálna inkább szívesebben. Ma örülnek az emberek hogy egyáltalán van munkahelyük és fizetést kapnak. Nem mernek leülni magukkal beszélgetni, hogy mi lenne az, amit a legszívesebben csinálnának, és ha szükséges tanulni, képezni is hajlandóak lennének magukat. 

Ülj le, és találd ki, hogy mit szeretnél csinálni! Pár éven belül marokszámra fogod szedni a gyógyszereket, mert civilizációs betegséged lett a sok elfojtott érzelemtől, vagy változtatsz, és megtalálod Önmagadat? 

Sok sikert hozzá! 

További szép napot Neked! Üdv, Kovács Nóra 
Itt tudsz írni nekem: norakonyv@gmail.com
Nézd meg az új BLOGOMAT: http://norasmith.empowernetwork.com
Csatlakozz hozzám a FaceBookon: www.facebook.com/norapictures


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése