2012. augusztus 2., csütörtök

Go Yes! Goyes (Strictly!) Interjú


Megjött a tavasz végre, és Varga Csabi alias Goyes a S! csapat tagja, egy igazán kellemes tavaszi zenével kedveskedik az elektronikus zene kedvelőinek. Mesélj nekünk, kérlek erről a friss alkotásról!
 
Az év elején megjelent téli kislemezem, mely a Winter Waltz címet kapta jó vissza jelzéseket kapott, főként külföldről, és ez ellátott erővel és kitartással ahhoz,hogy talán a tavasz adta csodás látványokat, érzéseket is ihletül foghatom "virágos" hangulatú dalokhoz. Ez a fajta lazább zenei stílusom nem igazán ugyanaz, amit a bulikon hallanak tőlem az emberek mikor Dj-ként pörgetek,de a régi elvekhez megfelelően törekszem olyan lemezlovas lenni, aki mindig megtalálja a helyszínnek és az időpontnak való muzsikát. Éppen ezért készült is két remix, melyből az egyiket Chris Drifter és MB Project készítette el a techhouse kedvelőinek, illetve készült egy dallamos house verzió melyet az öcsém, Alvin csinált. Az original verziókról úgy gondolom a nyugalmas hangulatok kedvelőinek szól leginkább.

Arról van visszajelzésed, hogy a három verzió közül melyik a népszerűbb a hallgatóság körében? Lehet, vagy egyáltalán érdemes ezt mérni?

A kérdésre egyszerű a válasz. A Drifterék remixe a legnépszerűbb, hisz pont olyan lett, mint amilyet kértem tőlük, trendi tech-es. 

Vannak szakmai visszajelzések is? Melyik a fontosabb, a szakmai vagy a közönség visszajelzése? 

Nálam nincs a kettő között különbség, hisz a szórakoztató vagy a zene iparban dolgozók is csak emberek, és ha akárkit is megfog az a hangzás, ami belőlem fakad, már boldoggá tesz.. Sajnos hazánkban egyébként sem jellemző a másikat elismerni ebben a "szakmában" sokkal inkább a másik szapulása, amibe sokan nem restek energiát ölni, ám a zene válogatáshoz és kutatáshoz annál inkább. Külföldről már visszajelezték, számomra tiszteletben álló művészek, hogy köszönik letöltötték, párat megemlítsek: Richie Hawtin,Markus Schulz és Luciano. Továbbá remélem, hogy a Snow Ritual után talán a Spring Walking EP-ről is a Spanyol éterbe kerül valamelyik dal .


Éppen erre voltam kíváncsi, hogy a számodra van-e különbség. És abban van-e különbség, hogy zenét írni szeretsz jobban vagy a pultban állni, és egy jó estét varázsolni, mint Dj?


Mindkettőnek megvan a maga varázsa,de leginkább azt szeretem bennük, hogy mindig van mit tanulni, és talán ettől lehetetlen megunni ezeket a tevékenységeket .A kettő akkor keresztezi egymást, mikor saját zenét raksz fel a puliban, és ha az emberek nem ülnek be a sarokba, akkor lehet, hogy jól végezted a feladataidat, de persze akkor 100%-os a helyzet, ha egy idegen sikolytól végig fut rajtad a hideg. :) :)

Ez valóban maradandó érzés és élmény lehet. Visszaigazolást kapsz arról, hogy jó vagy a szakmádban. Vannak álmaid a zenét illetően?

Az Univerzum fintora, hogy elmondhatom, kapok hisz más esetben már rég abba hagytam volna az egészet, mert megtisztelném annyival a zenét, hogy nem gyaláznám. Na ezt a fajta hozzáállást nagyon hiányolom a celeb dj-kből :) Csak úgy, mint más, én is kapok azért negatívat is, és ha van mögötte ésszerű érvelés, akkor el is fogadom azt. Álmok mindig kellenek, hisz azok repítenek utadon,de konkrétumot nem szabad elkiabálni sosem.

Tehát mindig az a biztos, ami már megtörtént? Attól félnél inkább, nehogy elkiabáld a rád váró lehetőséget, vagy attól, hogy valaki lenyúlná egy ötletedet avagy féltékenységből kihagyna valamiből, aminek elvileg a részese lennél?

Inkább az első állítást vallanám, de volt már olyan, hogy az ötletemet mástól hallottam vissza, szóval az e fajta traumát is megtanultam feldolgozni, és ezért igyekszem mindig valami egyedit készíteni, ahogy arra az élet vagy Slam Jr is tanított.  Tudom, hogy egyszerűbb lenne tanga bugyiban Modern Talkingot játszani, ami egyik napról a másikra világ szám lenne Magyarországon :) De az csak pénzt adna és nem örömöt....   Az ötletért pedig előre is nincs mit az egyik Valóság Show-snak! :)

Mert aki Téged ismer, jól tudja, hogy örömzenész vagy. Így a hozzád hasonló zenészeknek manapság ezért sokkal nehezebb érvényesülni, és igazi, őszinte elismerést kivívni. Beszéltünk az álmokról, mik a terveid a közeljövőben?

A Strictly! csapatért sok áldozatot hoztam már, de sok mindent tanultam is, és persze nagyon jó barátokat kaptam, így a velük való együttműködés nagyon remélem, hogy folyamatos lesz a jövőben is. Meg kell említenem Rich barátomat is, akivel azért szeretek együtt dolgozni, mert ő aztán kerek perec megmondja, ha "sok az a hang oda" :)  A lényeg, hogy őt mindig is egy vérbeli Dj-nek tartottam, és hiszem, hogy képesek vagyunk piac képes zenét létre hozni, így a közeljövőben érdemes lesz követni minket.



 Továbbá úgy hozta a sors,hogy egy tehetséges alternatív rock zenekar Intim Projekt énekese Szedlacsek Péterel cimboráltunk össze. Hejner Krisztián barátom mutatott be minket egymásnak lévén, hogy tudnánk együtt dolgozni, és milyen igaza volt. Ennek eredménye a Soft Destruct formáció lett mely magyarul "finom pusztítást" jelent. Sajnos elfoglalt emberekként lassan, de biztosan haladunk előre. Nem úgy, mint a Sopronban bázisozó Judy Simon-al, aki mindamellett, hogy tehetséges énekesnő még dalszöveget is ír, sőt az angol sem akadály neki. Nos vele Május 19-én a Skyfield elnevezésű rendezvényen mutatjuk be a Child Of Sunlight című dalunkat, melyet élőben fog Juci énekelni az "égi csatázóknak". A dal hangulatának megfelelően a nyáron fog megjelenni különböző remixekben..
Valamint, örülök, hogy a kedvenc rádiósomat Valent Lacit is megismerhettem végre az Aluljáró című vadonatúj Strictly! rádióműsorunkban, amit úgy érzek, egyedülálló lesz. Szerzői albumomra pedig ígérem, hogy még az idén vissza fogunk térni!


 NoraS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése