2012. augusztus 2., csütörtök

Mi kell a nőnek? II. rész

 A nőnek semmi más nem kell, mint férfi. Így az írásomat itt be is fejezhetném.  Nem kell ezen a témán mit boncolgatni, a nőnek férfi kell, ahogy ez fordítva is igaz.  Tehát, akkor a kérdés inkább az, hogy milyen az a férfi, aki a nőnek kell?

Ezen a ponton pedig már lehet fogást találni, bőven.  Úgy tapasztalom, hogy a férfiak eltévedtek, és rossz a listájuk. Az ő listájukon az szerepel, hogy:  jó  autóm legyen, magas fizetésem, vacsorázni vigyem a nőt, megvegyek neki mindent, amit meglát egy kirakatban, tengerparti nyaralás az igénye, én meg húzzam meg magam, és még azért is hisztizik a nő, ha elmegyek sörözni a haverokkal.  Adjam fel érte az életemet teljesen, és még azt is megmondja majd, hogy mit vegyek fel, és mit ne,ki lehet a barátom, és ki nem.  

Némi kiegészítés szükséges, ugyanis én a normális nőkről írok most, nem pedig a pláza cicákról és a hozományvadász plasztik, amazon babákról. Én a hús vér és igazi nőkről írok. Azokról, akiknek lelkük van. 

Nekünk pedig közel sincsenek olyan igényeink, mint amit a pasik gondolnak rólunk. A hiba pedig bizonyára bennünk van, mert nem mondjuk el, hogy mit szeretnénk, mire vágyunk, mit utálunk és mi bosszant vagy bánt minket, hanem elvárjuk a pasitól, hogy legyen ügyes gondolatolvasó, és találja ki. Na, ez sajnos nem működik, mert a férfiak ennél egyszerűbb lények, és  meg kell nekik mondani mit szeretnék, és mit nem. Abba nem megyek bele, ha elmondtuk veszi-e az adást vagy sem, mert az már az egyénen múlik, mennyire fontos neki a párja, és átérezte-e a kéréseket, vagy simán elengedte  a füle mellett.

Tehát, kérni kell és mondani. Ez is tök egyszerű dolog, csak mi túl bonyolítjuk. Rossz kis hiedelmeink vannak azért nekünk is a pasikkal szemben, hiszen jó sok pofont kaptunk már tőlük, és persze adtunk mi is.

Talán azért nem mondunk, vagy kérünk bizonyos dolgokat, mert tudjuk mi lesz a reakció? A férfiak hajlamosak arra, hogy bármi gondunkat, pl egy munkahelyit megosztunk velük, ők azonnal harcra készen elhalmoznak az okos ötleteikkel, hogyan kéne ezt megoldani. Értem én, hogy segíteni akar, de erre senki sem kérte őt. Ha szükségem lenne a problémamegoldó ötleteire, akkor kérni fogom. A pasik egy dologra nem képesek, pedig rém egyszerű, arra hogy csak hallgatniuk kéne néha, semmi egyéb. Egy nő simán képes arra, hogy megoldja a gondjait egyedül is. Mint, ahogy a pasik is képesek erre, és mi nők nem tolongunk állandóan, hogy beleszóljunk a dolgaikba. Hagyjuk őket, férfinak és önállónak lenni, hogy sikerélményt szerezhessenek egy autó megjavításában, és mi jól megdicsérhessük őket. Azaz erősítjük őket a férfiasságukban.  Nos, minket pedig a nőiességünkben kellene.

Mindkét nem hajlamos arra, hogy úgy bánjon a párjával, mintha a gyereke lenne, és közben észre sem veszi, hogy az önálló döntés képességét elveszi a másiktól. Erről gyorsan le kéne szokni, mert erősen önbizalom romboló hatású, és persze a kapcsolatot is mérgezi, aminek hosszútávon komoly következményei lesznek.

A figyelem egy alappillér mindkét nem esetében.  Amikor zsigerből vagyok ráhangolódva a másik felemre, akkor igazából túl sok gond nem lehet, mert minden magától működik, és ez tökéletes harmóniát tart fent két ember között. Ha fontos nekem a másik, akkor figyelek rá, teljesen mindegy, hogy éppen velem van, vagy sem, figyelek rá. Annyira ösztönösen figyelek, hogy ez fel sem tűnik, és közben nyugalommal tölt el. Ezek után már minden más dologra úgy tudok figyelni, hogy jól csináljam őket, kiegyensúlyozott vagyok. Nos, ehhez viszont egy valóban jó pasi szükséges.  Nem egyszerű megtalálni, de bizony létezik ilyen.

A nőnek bizalom is kell, és ezt is elmagyarázom. A nőknek a bizalom nem abban fejeződik ki, hogy kattog-e azon, hogy a pasija félrelép, vagy ez meg sem fordul a fejében.  Itt egy teljesen más bizalomról van szó. Az emberben való bizalomról. Ha a pasim azt mondja valamire, hogy az szürke, akkor nem kezdem megkérdőjelezni, hanem kész tény az én számomra is, hogy az szürke.  Megbízom a véleményében, a döntéseiben, a gondolatiban, a hitében, a céljaiban, bízom abban, hogy ő jó úton jár, és én mosolyogva megyek vele. Ám, ha mégis magyarázatra szorulna a dolog, legyenek őszinte és logikus magyarázatai, győzzön meg. Mert amíg megyőz és elmagyarázza, beszélgetünk, és minden tartós kapcsolat ( egyik  )  alapja a jó beszélgetés, ami pedig csak barátságból eredhet.

Folyt köv...

NoraS

 Közben pedig szeretnék találni egy férfit, aki leírja, hogy milyen nőre vágynak ők.

Nézz be hozzám itt is: https://www.facebook.com/norapictures/

és itt is: http://hogyanlettemnora.ukit.me/

1 megjegyzés:

  1. Hallgatni arany. Mennyire igaz, es sajnos mi ferfiak ebben nem jeleskedunk nagyon. Mert mi vagyunk a "hercegafehérparipankivontkarddal" es megmentünk. Ez szép és jo "kincsem-kishercegem", most tarts egy kis szünetet és higgadj le, vegyél nagy levegöt.
    Persze vannak ilyen helyzetek, mikor a Nönek erre van szuksege, es akkor majd tündöklünk egy kicsit,(most még dugd vissza a flintát a tokjába) de valojaban már az a tudat, hogy Ö-a-NÖ, biztonsagban érzi magát melletted, és igy meg tudja élni az érzelmeit és Önmagát, mialatt rajon arra is hogyan fogja kihuzni a csúf sárkány méregfogát, mielótt Te, Rambo kardélre hányod a fél Grófságot.
    A legnagyobb segitség amit Mi Srácok ilyenkor tehetünk, hogy megertésünkröl, átérzésünkröl biztositjuk imádott ILuskánkat, és pillanatok alatt sármos James Bonddá változunk, akinek-mint köztudott- a tenyeréböl esznek a galambbá szelidült keményseggü föhös-NÖÖK. Na akkor melyik a jobb? Rambo, vagy AAAAOOHH..JAMES...?
    A masik fontos dolog amivel egyetertek: csak egyenrangú kapcsolatban alakulhat ki igazi baratság, és ez az igazi intimitas két fél között. Honnan tudod hogy egyenrangú-e a kapcsolatod? Már nem akarod megvaltoztatni, jobbá tenni és iranyitani a párod, nem akarod Te megoldani a problémáit, hanem rábizod, mert a szabadság a legnagyobb ajandékod neki, és a hátsó sorbol gyönyörködsz azon a Tüneményen, aki minden más férfi lélegzetét elállitja, de belül mosolyogva tudod, hogy Te vagy a legszerencsésebb FÉRFI a világon, mert ÖÖ veled jön haza a nap végén, és azért hogy hagytad tündökölni, azzal hálálja meg, hogy...AAAHHH JAMES....

    VálaszTörlés