2014. január 18., szombat

A Férfi 1. rész

Srácok, pasik, férfiak,urak, elvileg a négy szó ugyanazt jelenti, valójában viszont hatalmas különbség van köztük. 


Azon vitatkoznék, hogy férfinak lenni, kor kérdése-e, mert sok koros, vagy korosabb pasi van, akik sosem lesznek férfiak, pláne nem urak. Szerintem kell hozzá egy vele született lelkivilági, "genetika" ami egy pasit arra késztet, hogy férfiként viselkedjen, nyilván nem mindig minden helyzetben, de tudja ő, hogy mikor kell férfinak lennie, és azt is tudja, hogy mikor lehet öt éves kiskölyök, aki épp valami bohókás dologgal szórakoztatja magát, vagy akár másokat is. 

A december végi esztergomi (Bori&Norbi) esküvő beszámolómban írtam arról, hogy mennyire férfias húzás volt a vőlegénytől és egy kedves barátjától, hogy az esküvő előtti este virágokat kötögettek, és rózsaszín szatén szoknyával a fejükön pózolgattak. Egy férfi ezt is bevállalja, és nagyon élvezi. Pont attól lesz igazi, hogy őszintén és gátlások nélkül bevállalja. Nem szerepet játszik, és feszeng közben. Természetes a viselkedése, megengedi magának, hogy önmaga legyen, és ezt akkora élmény látni, mintha egy varázslatos színházi előadásban gyönyörködnénk, a páholyból. 

Pricz Laci, nagyon kedves barátom, a Mi kell a nőnek 5. részére írt riposztjának utolsó mondatai nagyon megfogtak, 

'Akik viszont mindig önmagukat adják, mert be merik vállalni azt, ami van, és azt, akik. Náluk olyan önbizalom van, hogy nincs szükség sáncokra, mert már nincs miért elbújni, nincs miért magyarázkodni. Azt hiszem, igazatok van abban, hogy kevés az igazi Férfi manapság. Ezzel együtt viszont azt hiszem, kevés az igazi Nő is, mert a kettő csak együtt létezhet." Pricz László 

Hhmmm......

Tehát mitől lesz igazi egy férfi? Attól, ahogy az anyukája és az apukája nevelte, vagy pont nem nevelte? Attól, hogy mit látott otthon, és milyen mintákat hoz, vagy pont más mintákat alakított ki? 

A férfi sosem taktikázik, nincs miért, és ő ezt tudja, hogy ez kor kérdése-e valamelyest persze igen, mert az idő múlásával, a sok kapott és néha adott pofonok árán megfontoltabb, tudatosabb, bölcsebb, következetesebb lett, és jól mondja Lackó, már nem vadászik. Nincs rá szüksége, mert a következő megszerzett trófea nem fogja őt visszaigazolni, hogy jó pasi, ő tudja magáról, hogy az. Egy férfi lehet srác, és pasi is. A srácból lehet férfi, de a pasiból sosem lesz férfi. A pasi nem ismeri önmagát, nem látja  a hibáit, nem is tanul belőlük, igen, az ő emberi kapcsolatain ez jól látszik. Igazából nincs jóban senkivel. Hogy lenne, ha önmagával sincs jóban? No, lehet, hogy ezt az utóbbi pár mondatot nem érti mindenki, vagy nem úgy érti, ahogy én gondolom, de tudom, hogy vannak, akik tökéletesen olvasnak a sorok között is. 

A férfiak jóban vannak önmagukkal. Tisztában vannak erényeikkel, tudásukkal, képességükkel, és hiányosságaikkal is, amiket vállalnak is. A férfiból ösztönösen árad a nyugalom és a harmónia, és egy nő ezt azonnal megérzi. Nos, ez az a bizonyos biztonság érzet, amire a nők vágynak. Ez már csak azért is érdekes, mert, ha  a nő biztonságban érzi magát a férfi mellett, akkor a nő is természetessé válik, nincsenek klisék, magasra épített beton várfalak, hanem ösztönös lesz minden reakció, viselkedés, kérdés és válasz. 


A pasit az ösztöne hajtja, a férfi tudatosan él és cselekszik, de hallgat a megérzéseire. A férfi olykor fog egy üveg bort, cigarettát ( akkor is, ha nem dohányzik) csinál magának egy forró fürdőt, és amíg legalább háromszor ki nem hűl a víz, beszélget egyet önmagával. Igényli olykor a saját maga társaságát, mert időnként szembesíti magát a tetteivel, dolgaival, érzéseivel, terveivel, és céljaival. Láttál már olyat, hogy egy pasi ilyet csináljon? Kétlem! 

A férfiak szeretnek egyedül lenni, a pasik viszont nem. 

Folyt. köv...
NoraS 

traning@norapicturestudio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése