2014. január 26., vasárnap

A férfi 2. rész

Úgy döntöttem, hogy ebben a részben arról a  férfiról lesz szó, akiről sokan csak álmodnak, és azt hiszik, hogy csak a filmekben és a regényekben léteznek, holott akad belőlük a valóságban is, csak észre kell venni őket. 

A férfiak nem tesznek erőfeszítéseket arra, hogy észre vegyék őket a nők. Nem versengenek a többi hímmel, hogy ők kerüljenek középpontba, ők tudják, hogy mire képesek, mi lakozik bennük, és azért nehéz észre venni őket, mert a többi acsarkodó hím elvonja a nők figyelmét az igazi férfiakról. Az igaz férfi nem feltétlenül jófiú, bőven van benne annyi rosszaság, amennyi őt mindig izgalmassá teszi. 

Igen, a férfi kinyitja a nőnek az ajtót, leveszi a kabátját, fel is adja rá, előzékeny, kedves, őszintén érdeklődő, és nagyon udvarias, de ezek a dolgok tanulhatók. Akkor veszi le a nőt a lábáról, ha ösztönösen udvarias, mert ez viszont vele született tulajdonság és adottság, férfias azért, mert nem kötelességtudatból cselekszik, hanem azért, mert ezt ő is élvezi. Igen, a férfi élvezi, hogy ő férfi, és ki is használja ennek minden előnyét. Egy nőnek is jól esik, ha bókolnak neki, kellemesebb lesz tőle a napja, a férfiak is így vannak ezzel. 

A férfinak nincs szüksége arra, hogy elejtsen minden vadat, elég a tudat, hogy elejthetné. A férfi tudja, hogy hol kezdjen, és hol hagyjon abba egy flörtölést vagy játékot, hiszen ahhoz is van érzéke, hogy ráhangolódjon a nőre, és ezért azt is tudja tökéletesen, hogy hol vannak a határai.  Egy férfi sosem lő túl a célon, sosem pofátlan, sosem tolakodó, sosem bántó, pláne nem megalázó. A férfi számára nem létezhet olyan lelkiállapot és helyzet, hogy megüssön egy nőt, vagy gyereket, és az állatokat sem bántaná sosem. A férfiak isznak alkoholt, mert jól tudják, hogy a feszültség és a stressz levezetéséhez egészen egyszerűen a piára szükség van. Nem minden nap, mert a férfi nem alkoholista, a férfi az alkoholt is ismeri meg önmagát is, és persze néha sikerül túllőni a célon, de a férfi még ezt is büszkén bevállalja, és persze napokig másnapos. 
A férfiak tudnak sírni és nevetni is, képletesen és fizikailag is, pont. A férfi elismer, nem a hibáit keresi a másikban. Lojális, céltudatos, családra vágyik, de női táskát nem fog vagy visz a kezében. A férfiasság nem a magasságon és a kidolgozott izmokon múlik, hanem a lelki nagyságon. Előnyös, ha egy férfi sok pofont kapott az életétől, tehát tudja mi a pokol, és törekszik a mennyországra. A legtöbb férfi volt már olyan helyzetben, hogy egyik pillanatról a másikra elveszítette szinte mindenét, vagy mindenét és a nulláról állt fel, és épített egy új birodalmat. 

A férfi büszke mindarra ami és aki, de mindezt alázattal teszi. A férfi olykor hibázik, megbotlik és téved, de ettől lesz ő az idő múlásával még férfiasabb és még vonzóbb.  

NoraS

traning@norapicturestudio.hu


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése