2014. január 3., péntek

Ne aggódj!

Ott indulok el ezzel a gondolattal, és persze a következményével, hogy amit sokat mondasz, az be is fog következni, tehát jogos, hogy manapság szinte mindenki aggódik valamin, vagy valamiért, hiszen valahogyan meg kell teremteni a rossz helyzeteket, nem igaz?  Természetes emberi lelkiállapot, viselkedés, és életszemlélet lett az aggódás. Aggódni valamiért, emberi dolog, olyan, mint a hibázás. Akkor van minden rendben, amikor valami miatt aggódhatunk. Pedig ez baromság!

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet az a lelkiállapot, amikor nem kell aggódnod semmiért, de tényleg semmiért!? El se tudjuk képzelni, hogy ezt az állapotot elérhetjük, pedig igen! Tudjuk nagyon jól, hogy minden gond, és probléma meg fog oldódni idővel, valahogy.  Olyan még nem volt, hogy valahogy ne lehetett volna megoldani, de mi emberek mégis telerakjuk a szorult helyzeteinket szorongással, és félelemmel, és így nem objektíven látjuk  a dolgokat, tehát nem is úgy reagálunk. Vagyis! Reagálunk, nem pedig irányítunk. Ám, ha a sokak által emlegetett "leszarom tablettát vennénk be", sokkal hamarabb meglátnánk a dolgok közötti összefüggéseket, és pillanatok alatt tudnánk megoldani a szorul...tabb.. helyzeteket.

Nagyon nehéz ezt a "tablettát" beültetni a napi rutinba, de megéri. Csak az elején nehéz, mondjuk akkor nagyon az, de ha meghozta az első sikerélményeket, akkor rákap az ember, és egyszer csak azt veszi észre, hogy már olyan dolgok miatt sem borul ki, mint, hogy bekapcsaolhatatlanná válik a laptopom egy esküvő közepén, és rajta van már a nap felének képanyaga.

Mindig mindennek oka van, a képek pedig megvannak,hála egy nagyon jó informatikusnak, tehát kár is lett volna aggódnom miattuk, így pozitív energiát tettem a dologba, és még értékesebbek lettek a fotók.

Amikor nem aggódsz valami miatt, sokkal hamarabb, és gördülékenyebben megoldódik, mint azt gondolnád. Nem vonja el a figyelmedet a megoldásért való keserves feszültség, és van látótered arra, hogy észre vegyél lehetséges opciókat a megoldásra. Hidegebb és megfontoltabb fejjel hamarabb megjön a megoldás minden problémára, és az energiáink nem felesleges dolgokra lettek elpazarolva, hanem közben még kisujjból megoldottunk más apróságokat is. 

NoraS



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése