Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2014. január 6., hétfő

Mi kell a Nőnek 5. rész

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e legény a gáton, aki erre az írásomra reagál, de úgy, hogy mi nők meg is kapjuk az ésszerű magyarázatot....

Nos, az elmúlt napokban több alkalommal csajos beszélgetések részvevője voltam. Amikor a nők összejönnek egy kis iszogatásra, beszélgetésre, előbb vagy utóbb előkerülnek a pasikkal kapcsolatos témák is. Most sem volt ez másképp, és szép lassan olyan borzasztóan rossz kép alakult ki a teremtés koronáiról, hogy nem tudok, és nem is akarok elmenni a téma mellett szó nélkül.

Mesélek, van egy lány, aki 27 éves, tényleg szép és formás, és az a szeretni való típus, mégis nagy pofont kapott!  Kb. egy hónapja van együtt a pasijával, és minden rendben is volt, vagyis úgy tűnt. Szilveszter előtti nap a pasi felvetette a lánynak, hogy töltsék együtt a Szilveszter estét a srácnál, kettesben. Azt gondolom, egy egy hónapos kapcsolatnál ennél jobb ötlet nem is lehetne. Szilveszter délután a lány elkezdett készülni az estére, felcsavarta szép hosszú haját, házikozmetikát csinált, majd szépen felöltözött, fújt egy leheletnyit a nyakára a kedvenc parfüméből, és elindult volna a sráchoz. Amikor az ajtóban volt, megcsörrent a telefonja, a srác hívta őt, hogy sorry, de ő most fáradt, és inkább lefekszik aludni, a lány meg csináljon, amit akar! Egyébként, Boldog Új Évet!


Lábjegyzet: Van az úgy, hogy másképp alakul valami, amit megbeszélünk valakivel, ez benne van  a pakliban, de basszus! Ez így durva! Konkrétan egy pofon. Persze a srác hozzátette, hogy majd pótolják a kimaradt estét, de egy 27 éves lány nem hülye, vele ezt egyszer lehet megcsinálni. Több alkalom nem is lesz a srácnak, hogy korrigáljon. Az elintézési mód az, amit mi nők nem tolerálunk.  Hozzá kell tennem, hogy a történet női szereplője egy éven belül a harmadik ilyen pasiba fut bele. Hagyjuk most azt, hogy ki mit vonz az életébe, és milyen klisék szerint választ párt, mert ehhez hasonlót én is átéltem már, és még sok nő rajtunk kívül.

De menjünk tovább.  Egy másik, 35 év körüli nő sztorija sem kutya. Magyarázza már meg valaki, hogy ezt a húzást miért csinálják a pasik? Nehéz körülírni ezt a típust, de mindenki érteni fogja, mert annyira tipikus. Megismersz egy pasit, telefonszám csere, közösségi oldal jelölés, és elkezdődik egy beszélgetés. Ott kezdődik a dolog, hogy mindig a pasik várják el azt, hogy  a nő jelölgessen, ők majd nagy kegyesen visszajelölnek. A nő kezdeményezi a beszélgetést, amire  a pasi amúgy vevő, válaszol, beszélget, majd egyik pillanatról a másikra, kilép a beszélgetésből, köszönés nélkül. Ha  a nő ír, a pasi válaszol, de magától eszébe nem jutna, hogy kérdezzen, beszéljen, íron, felvessen dolgokat. Érdekes, hogy  a fiú barátaim, haverjaim azonnal jelzik egy chat-es beszélgetésnél, hogy pill tel, ezt mindenki érti. Pill, ügyfél, bocsi mennem kell. Még csak be sem kell számolnia arról, hogy hova megy, nem ez a kérdés. Az a kérdés, hogy a potenciális pasi jelöltek, mi a fenéért nem bírnak szólni, hogy IDŐT KÉREK! És ez most képletes is lehet, sőt!

A nőt ne keverjük már össze a pláza libákkal, és szemétdombon kaparászó tyúkokkal, mert a nők sosem kaparnak, pláne nem egy pasinál. Nem kellettem? Semmi gond! Kérem a következőt! Next! Next! Next! Sose értettem azt, hogy ha egy kapcsolat elején olyan nagy elánnal vetik bele magukat a pasik a dologba, akkor pár héttel később mégis mitől kapnak egy pillanat alatt fejlövést, és viselkednek úgy, mintha a nő nem is létezne? Ez valamiféle tesztelgetés, vagy önbizalomhiány, vagy félnek, hogy a nő mégsem találja olyan baromi jónak, és vonzónak őket az ötödik nap reggelen, és inkább idő előtt elfutnak? Miért nem hiszik el azt, ha  a nő férfiként tekint a pasira, ez nem olyan nagy felelősség ám! Attól tartanak a pasik, hogy mi kialakítunk róluk egy álom képet, és kiderülhet, hogy mégsem olyan erősek és bátrak, mint azt mi hittük? És ha így lenne idővel, akkor mi van? Mi nők ezt is vállaljuk, a bukás lehetőségét. De mi van akkor, ha mi nők meglátjuk a pasiban mindazt a tulajdonságot és érzelemvilágot, amik ők magukban nem ismertek eddig? Miért hiszik a férfiak, hogy mi nem szeretjük őket akkor, amikor sebezhetőek és törékenyek, amikor zűrös időszakuk van, és még sorolhatnám. Egy nőnek is vannak zűrös időszakai, csak mi ezt el is mondjuk. Ha időre, térre, levegőre van szükségünk, azt mi elmondjuk, és meg is értjük, pláne megadjuk, ha kérik tőlünk. Csak nyisd ki a szádat! Néma gyereknek anyja se érti....

Nem akarom, hogy nekünk nőknek rossz képünk legyen a pasikról, rólam tudvalévő, hogy rajongok a férfi nemért, holott baromi nagy pofonokat kaptam már tőlük, de legalább élek, és tapasztalok, és talán segíthetek másoknak. Nem az  acél, hogy kard élre hányjuk a pasikat és megmutassuk az amazoni, kemény énünket. Pont nem! Végre érző szívű, törékeny, sebezhető, védelemre szoruló, nőies nők szeretnék lenni, de a pasik ezt nem hagyják. Szeretnénk visszaadni nektek azt a képzeletbeli nadrágot, mert abban igazán csak a férfiak vonzók. Olyan, mintha a pasik félnének a nőktől, vagy inkább önmaguktól? Nehogy túlságosan kinyissa valaki a titkok képzeletbeli ajtaját a lelkükben, és nehogy kiderüljön, hogy érző szívük van, és hatalmas álmaik, csak nem merik őket megélni. Mondja valaki, hogy nagyon nagy tévúton járok a gondolatmenetemmel, cáfoljatok meg! Mondjátok azt, hogy  a hiba bennünk van nőkben, és áruljátok el, hogy mit kellene tennünk, hogy sokkal jobban értsünk benneteket. Nyitott fülekre találnátok.

A nők nem arra vágynak, hogy a pasik állandóan tesztelgessék őket, hogy melyik húzásukra, hogy reagál a nő, és miben, meddig lehet elmenni, ez olyan gyerekes. Miért nem tudnak a pasik csak úgy egyszerűen önmaguk lenni? Nem jön be nálunk a  betanult szövegek felsorolása, mert mindegyiket ismerjük. Az egyik kedvencem, a "majd hívlak" "majd írok" tudjuk mindannyian jól, hogy ez mit jelent: soha a büdös életben sem hívni, sem keresni nem foglak, csak egy pöcs vagyok, és gyáva, hogy ezt kimondjam. Pedig csak annyit kellene mondani, hogy sorry, meggondoltam magam, másképp alakultak a dolgaim, bekúszott  a képbe egy másik nő, és őt hülyére vehetem, stb...stb...stb... Mert az érvet, az indokot, egy nő azonnal elfogadja, és tiszteletben is tartja. Egy nőt az bosszant, ha hülyére akarják venni, azaz ostobának tartja őt a pasi, és mondva csinált okokra hivatkozva, vagy semmire sem hivaztkozva, majd ahogy telik az idő, a lány lekopik. Ez mire jó? Teljesen felesleges egymás idejét húzni. Mond ki, hogy mit szeretnél, mire van szükséged. Ha ezek után nem találsz megértő fülekre, akkor tényleg rossz nőt választottál! :)

NoraS

Fotók:MolnárJudit Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése