Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2012. november 4., vasárnap

Kutyagumi a lakótelepen

Évek óta törvény szabályozza, hogy a kutyatartók úgy sétáltathatják ebeiket, hogy a külön e célra kihelyezett szemetesekből elvett zacskók használatával felszedik az elhullajtott kutyagumit, és bedobják a gyűjtőkosárba.

Igen, de mi van akkor, ha ezeknek a szemeteseknek a zacskóit szinte sosem töltik, és a gyűjtőkosarak az esetek többségében annyira tele vannak, hogy már egy egy újabb adag bele sem fér? A közterület munkatársai figyelik a kutyatartókat, hogy az előírásoknak megfelelően végzik-e a kutyagumik eltüntetését, és ha netán a földön marad, akkor figyelmeztetik, vagy megbüntetik a gazdit.

A rutinos ebtulajdonosok eleve úgy indulnak sétálni, hogy otthonról viszik a zacskókat, és nem feltétlenül a kutyusok számára fenntartott szemetesbe dobják az összegyűjtött piszkot . Így viszont nem valósul meg a szelektív hulladékgyűjtés, de az tény, hogy kutyagumi nem marad a földön.

Kovács Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése