2011. szeptember 10., szombat

A 100. Vámpír Bál

Ki hinné, hogy másfél év telt el az első vámpír bál óta, most pedig a 100. jubileumi estére hívta Krolock gróf vendégeit a budapesti Magyar Színházba, mely a kezdetek óta ad otthont a darab számára.

Roman Polanski nagy sikerű musicelje teljes lázba hozta hazánkat és egyre nő a vámpírrajongók száma, akik alig várják, hogy valami izgalmas és érdekes dolog történjen a 13. századi, erdélyi vámpírház táján. A legutóbbi esemény apropója a 100. előadás volt, ami valóban remek alkalmat ad arra, hogy a gróf és vámpírjai társaságában töltsünk egy remek estét.
Január 09.e estéjére szólt a kedves meghívó, mely korai érkezést, változatos programokat, ígért a vendégek számára valamint az előadás után egy igazi erdélyi lakomára invitált minket a gróf úr.

Érkezéskor már óriási volt a tömeg és mindenki kedvére készülhetett a függöny felgördülésére. A vörös forralt bor már a bejáratnál csalogatott édes illatával, az előtérben a VÁMPÍROK BÁLJA shop-ban sok kiegészítő és ereklye volt kapható, és persze a legfontosabb, a vámpír smink! A társulat maszk mesterei varázsolták át az embereket, igazi vérző vámpírrá.
A darab kezdésére teljesen felforrósodott a hangulat, és amikor a zene első taktusai megszólaltak, a közönség tombolt. A fogattatásból is világossá volt, hogy ezt a musicelt sokan, sokadszorra látják, és - hozzám hasonlóan- minél többet látjuk, annál jobban tetszik. Kentaur díszlete, a jelmezek, a fények, és hangulatok, árnyak és sejtelmek, a smink, a koreográfia, a szereplők, a történet, a tánckar, a csodálatos és sokszor nagyon is ismerős dalok gyönyörűek és lenyűgöző, de elsősorban a Krolock grófot alakító Egyházi Géza és Sarah-t megszemélyesítő Andrádi Zsanett, énekhangja ejti rabul a nézőt és szögezi a székhez hosszú percekre. Amikor pedig ellepik a vámpírok a sejtelmesen sötét nézőteret, hát, borzongató élmény, de ugyanannyira vonzó is.
Az előadás fináléja meglepetést tartogatott, hiszen a színpadra érkezett a második szereposztás Krolock grófja Merán Bálint és a két Sarah, Kovács Nikolett és Nádorfi Krisztina, hogy együtt zárják a 100. Vámpírok Bálját.

Az előadás után a szereplők ünnepélyes köszöntése is nagy élmény volt, hiszen egyre több vámpír vesz minket körül, és sosem tudhatjuk, hogy mikor leszünk kiszolgáltatott, könnyű prédák.
A vámpírok világa mindig is izgalmas téma volt és az is marad, a feladat pedig ennek a legendának a megőrzése és olykor elmenni egy igazi vámpír bálba.

Kovács Anett Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése