Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2011. szeptember 10., szombat

Törökország 1.rész


Törökország, ahogy én látom (bevezető)
Egy beszámolót csak elkezdeni nehéz, mert ilyenkor az ember fejében kavarognak a gondolatok, egyszerre jut eszébe minden, és közben azt sem tudja, hogyan és mivel kezdje. Aztán amikor elkapja a vezérszálat, már magától íródik a történet. Én sem vagyok ezzel másképp.

Törökország eddig valahogy mindig kiesett a tervezett úti céljaim közül. Körbejártam már szinte a szomszédos vagy hasonló kultúrájú országokat, de itt még nem jártam. Talán vártam egy olyan pillanatra vagy lehetőségre, aminek nem tudok és nem is, akarok ellenállni.

Utazásaimat, nyaralásaimat sosem főszezonban tettem,
hanem mindig elő vagy utószezonban, ahogyan most is. Ennek sok oka van. Nem szeretem, ha a turisták hadától alig látok valamit és a szállodában a reggelinél mindenki, arról beszél, hogy milyen idő és egyéb friss hírek vannak otthon. Ha egy másik országban járok, akár csak 3 napra is, akkor az érdekel, hogy minél többet lássak és tapasztaljak az adott ország történelméből, tradícióiból, ételeiből, italaiból, látványosságaiból, kulturális programjaiból. Nem a hamburgert keresem a gyorséttermi láncokban, hanem helyi specialitásokat szeretnék megkóstolni, lehetőleg minél többet. Nem kapcsolgatom a szállodában a TV távkapcsolóját, hogy megtaláljam a magyar adót. Azért megyek egy másik országba, hogy belevessem magam annyira, amennyire csak lehet! Átérezhessem egy kicsit, hogy milyen lehet az adott országban élni, és ez által összehasonlítsam a saját hazámmal. Szeretek új dolgokat tanulni és bizony eddig minden alkalommal sok hasznos ötlettel és tapasztalattal tértem haza.

Utazni jó? Jó bizony!
Az ember minden utazástól egy kicsit több lesz és sokkal gazdagabb. Élményekkel, emlékekkel „megrakodva” tér haza, hogy aztán sokáig ezekből, az élményekből táplálkozzon és amikor „esik az eső” biztosan eszébe fog jutni néhány szép pillanat a legutóbbi nyaralásról, és sokkal könnyebb továbblépni a szürkésebb hétköznapokon. Az emlékektől feltöltődik, és újult erővel veti bele magát a munkába, és közben már azt tervezi, hova és mikor induljon el legközelebb.
Az utazás nem éppen költségkímélő időtöltés, ezzel sokan vannak így. Nos én ezt szeretném némiképp cáfolni. Ahogy említettem nem főszezonban indulok világot látni. Pontosan ezért (is). Ha az ember egy kicsit szemfüles és van türelme kivárni pl. az utószezont, közel olyan áron juthat hozzá egy hetes nyaraláshoz, mint egy kicsit drágább Wellness hétvégéhez idehaza.

Természetes, hogy fotós aggyal gondolkodom, és ha a tájat, nevezetességeket, hangulatokat, színeket, és a végtelen teret szeretném megörökíteni ez csak a főszezonon kívül lehetséges. Ilyenkor csak a magam számára használom a fényképezőgépet. Kiélhetem magam kedvemre, hogy aztán hazatérve a sok szépséget megoszthassam mindazokkal, akik már jártak Törökországban vagy épp tervezik az utazást.
Beszámolóm több részletben kerül bemutatásra és igyekszem minél több érdekes és hasznos információkkal és ötletekkel segíteni az utazni vágyókat.

Tetszett neked az írásom? Érdekesnek és hasznosnak találtad? Akkor nyugodtan megoszthatod barátaiddal és ismerőseiddel! :) Fel is íratkozhatsz a rendszeres olvasóim közé, vagy követhetsz a FaceBookon is :) https://www.facebook.com/norapictures/

NoraSm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése