2011. szeptember 10., szombat

Diana: a celebration

Diana walesi hercegnő életének és munkásságának történetét 150 személyes tárgyon keresztül mutatja be a Show Time Budapest, valamint az RTL Klub és az AVON. A nagy sikerű Titanic kiállítás után, hasonló fogadtatást és érdeklődést ígér a Diana kiállítás is.


Január 31.-től látható a Diana: a celebration kiállítás, a VIII. kerületi Palotanegyedben található patinás Károlyi-Csekonics Rezidencián. A hercegnő gyermekkorát, iskolás éveit, esküvői ceremóniáját, munkásságát, és mindennapi életének szeleteit valamint eddig be nem mutatott pillanatait ismerhetjük meg. A több, mint tíz éve elhunyt nép hercegnőjének emléke és mesébe illő legendája sok ember számára ad a mai napig is, erőt és hitet.
A tárlaton végigsétálva, a fotók, játékok, könyvek, levelek, családi ékszerek, az esküvői gyémánt fejdísz, a csodálatos uszályos esküvői ruha, 28 híres divattervező modellje, és az apró emlékek emberközelivé és valóságossá teszik az oly őszinte és csodálatra méltó Diana hercegnő mindennapjait.

A kiállítás anyagát Diana családja, a Spencer család állította össze és indította világkörüli útra, így állítva emléket a 20. század egyik legkiemelkedőbb alakjának. A kiállítás bevétele a Diana örökének emléket állító alapítvány munkáját támogatja. London, Ausztrália és az Egyesült Államok után a kontinensesen először Magyarországon látható a különleges gyűjtemény.

Kovács Anett Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése