Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2011. szeptember 10., szombat

Dögös kis „ DÖG! Suzuki Swift Sport
Igazából nehéz bármit is írni egy ilyen sportos járgányról, mert egyszerűen ki kell próbálni és önmagáért beszél!

Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit a Suzuki Sporttól kapunk, de megpróbálom!


Régóta dédelgetett vágyam volt, hogy a Suzuki ezen modelljét végre kipróbálhassam. Nő létemre igenis a pörgős, sportos autók iránt vonzódom és úgy gondoltam, ezzel a modellel könnyű lesz jóban lenni.
Alig vártam, hogy megkapjam az autó kulcsait és 10 napig élvezhessem a méretre kicsinek tűnő, ám annál gyorsabb és megbízhatóbb Suzuki Sport Swiftet.Régi előítéleteimből kiindulva és a nagyközönség által a Suzukikról alkotott nem túl pozitív véleményeket a Suzuki tervezői mára már teljesen megváltoztatták. A korábbi nem éppen szépségéről híres autók, ma már csak a márkanévről hasonlítanak elődjeikre. A mai modellek olyan megbízható és igényes tervezést kaptak, ami arra jogosítja fel a Suzuki autóit, hogy joggal tartozzanak a nyugati autók elismert kategóriájába.

A Suzuki Swift Sport pedig egy kiemelkedően jól sikerült alkotás! Formás, ízlésesen feltűnő, tökéletes technikai tervezés, komfortos, otthonos, kis méretével ellentétben tágas, kényelmes és piszok GYORS! J

Első utam a Swift Sporttal Budapest belvárosába vezetett. Meglepő volt számomra, hogy a kisautó amellett, hogy nagyon iparkodik, imádja a városi autózást, mert a kis karosszériához nagy teljesítmény, és elsőkerék-meghajtás párosul, a tervezéskor a kormánymű finomsága és reagáló képessége elsődleges fontosságú követelmény.

A Swift Sport úttartását az újonnan tervezett elektronikus vezérlésű szervokormánymű optimalizálja. A kormány finoman, szinte a gondolatainkban olvasva reagál a vezető mozdulataira, viszont nagy sebességnél sincs olyan érzésünk, hogy nem uraljuk az autó iszonyatos erejét. A biztonságos és pontos megállást, pedig az elöl hátul egyaránt meglévő tárcsafékek biztosítják számunkra. Tehát minden adott ahhoz, hogy teljes biztonságban használjuk és kihasználjuk a Sport Swiftet. A tökéletes biztonság érdekében a tervezők nem fukarkodtak a légzsákokkal sem, van az autóban bőven! J

Ez a kisautó vonzza a versenyszellemű autós társakat. Valóban találó a Suzuki cég azon reklámja, mely a közlekedési lámpánál egymás mellett álló Swift-tesókat egy versenyre ösztönzi. Amint valaki meglátja az autó fenekén a SPORT feliratot, máris incselkedik, hogy „ na nézzük, mit tud ez a pici sportautó!” És TUD! Természetesen csakis a közlekedési szabályok és morálok betartása mellett „vettem a lapot” és szívesen mutattam meg, hogy úgy hagyom ott versenyre invitált partneremet, mint eb...a Szaharát!

A Sport Swifttel a városi forgatagban szerzett sikereinken felbuzdulva és némi összecsiszolódásunk után várt ránk az autópálya és az otthoni sok barát, akik alig várták, hogy próbakörre menjünk.

Amint az autópálya azon szakaszára értem, ahol már a 100-as tábla nem stoppolja a gyorsaságunkat, hááát…., a lovak közé csaptam, szó szerint! A 124 LE megint önmagáért beszél és képtelenség megálljt parancsolni az ember lábának, csak nyomja és nyomja....és autó megy, nagyon MEGY!

...sőt, annyira jól megy, hogy amikor úti célunkhoz érünk, rendesen rossz érzés, hogy megérkeztünk! Mennnnnyünk még egy kööööööört!

Természetes, hogy a rendelkezésemre álló 10 napot maximálisan ki szerettem volna használni, és minél több érdeklődőnek megmutatni. Hát így is volt! Az ember ilyenkor akkor is csinál programot, amikor nincs, csak azért, hogy MEHESSEN!

Az ismerősök és barátok pedig szintén alig várták, hogy próbakörre menjünk. Kíváncsi voltam, hogy a barátaim, akik más és jobb minőségűnek titulált autókban „utaznak”, mit szólnak a Swift Sporthoz. Jól megleptem Őket! A próbakör után mindenki azt mondta, erről az autóról csak jót írjak, mert elbűvölte Mindnyájukat a kis autó nagy tudása!

Egy fontos információról nem beszéltem, ez pedig az autó fogyasztása. Nehéz lenne átlagot megállapítani ugyanis az fogyasztás lábfüggő! Nyilvánvaló, hogy én a tesztelés alatt nem elsősorban séta kocsikáztam. Ellenkezőleg! Így az én fogyasztásom nem mérvadó, de elárulom, hogy 10 literes átlagfogyasztással közlekedtem. Természetesen, ha egy ilyen autó a tulajdonunk, nem hajtjuk mindig. Elég a tudat, hogy amikor szükséges, az alattunk lévő 124 LE egy kényelmes gázpedálnyomásra, azonnal életre kel! Tehát ha átlagot kell mondanom, normál közlekedésnél 7 liter, sportos közlekedésnél, 10 liter a betevő igénye a Sport Swiftnek.

A 10 nap sajnos sokkal gyorsabban eltelt, mint gondoltam volna. Egyszer csak újra Budapesten találtam magam, ahol könnyes szemmel és remegő kézzel adtam vissza a Suzukinak a Swift Sport kulcsát.

Be kell vallanom jó barátok lettünk!

Kovács Anett Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése