Saját bloglista

  • Energiák - Az emberek folyamatosan változnak. Vannak, akik ezeket a változásokat látják és érzik, és vannak, akik nem. Biztosan hallottad már sok embertől, hogy én az...
    3 éve

2011. szeptember 10., szombat

A szédületesen hideg Tahtali után irány a Törökfürdő! Törökország III. részMagasból a mélybe, hidegből a melegbe. A Tahtali okozta rosszullétet és a teljes átfagyást leginkább a híres Törökfürdőben érdemes kipihenni. Többször jártam már Wellnness fürdőkben, de ez nem olyan! Ez valami teljesen más féle kényeztetés. Sokkal jobb!


A fürdő Kemer központjában található, így szinte az összes szállodából egy rövid sétával elérhető. Az Ottoman Törökfürdő mégis saját autóját küldi a vendégekért, tehát a kényeztetés háztól házig tart.
Belépve a fürdőbe kedves, barátságos és családias a fogadtatás. Meleg és otthonos, de legfőképp tiszta és rendes. A fürdőruhán kívül semmire sincs szükségünk, mert mindent kapunk, papucsot, törölközőt. Egy gyors átöltözés és kezdődhet a lazulás.
Szaunával kezdünk, ami kinézetét tekintve teljesen megegyezik a Finn szaunával, a különbség annyi, hogy nem 100c-os, hanem sokkal kellemesebb, 60-70c. Nem terhelődik meg a szervezet hirtelen, és sokkal tovább ülhetünk a melegben. Számomra sokkal kellemesebb volt, mint a hagyományos finn szauna.
Ezután irány a gőzfürdő és a Jacuzzy. És most jön a törökfürdő legjobb része. A terem közepén egy óriási márvány ágy van, amin egyszerre négy vendéget fürdetnek a szó legszorosabb értelmében. Látványnak sem volt utolsó, átélni pláne. Meglepő érzés nőként, hogy egy vad idegen pasi vesz a kezei közé, és semmi beleszólásom sincs abba, ami az elkövetkezendő 15 percben történni fog. Kezdődik azzal, hogy a fürdető ember egy fém tálban hordja az egyre forróbb vizet, és önti a fejem tetejére. Aztán a kezére húz egy dörzsi kesztyűt, és úgy nekem esett, hogy csak kapkodtam a levegő után. Majd előkerült egy hófehér párnahuzat és a szappanos víz. E kettő hozzávalóból óriási habot lehet csinálni, és indul a sikálás, és masszázs előröl. Miután bőröm alig maradt, következett a tengeri algás arcpakolás és az olajos testmasszázs, egy 20 perces pihenés és friss narancslé. Tökéletes délután volt!
Kovács Anett Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése